Welke kleur vloerkleed past mooi bij mijn bank? En wat is de Pantone kleur van 2022?

banner

Heb je een bruine, groene of grijze bank in huis? Met onze tips kies je gemakkelijk het perfecte vloerkleed uit.

Het kan best lastig zijn om een keuze te maken, er zijn zoveel schitterende kleden op de markt. Is de vloer van jouw woonkamer nog leeg en kan deze wel wat gezelligheid en warmte gebruiken? Wij helpen je graag op weg. Met onze 3 tips en een aantal vuistregels tover jij in no time jouw woonkamer om tot een droomplek. Als jij een bruine, grijze of groene bank thuis hebt staan of ben je fan van de kleur paars? Lees dan zeker even verder!

Vuistregels

Welk vloerkleed mooi staat in jouw huis is natuurlijk heel erg persoonlijk. Met onze vuistregels kom je al een heel eind, welke kleur bank je ook hebt.

Houd allereerst goed rekening met de vloer: is de ondertoon warm of juist koel? Als je vooraf een kleurenschema maakt welke je afstemt op de kleur op de muur en accessoires in de woonkamer, dan weet je goed of het nieuwe vloerkleed in het geheel past en is de keuze sneller gemaakt. Tot slot kun je een accentkleur uit je woonkamer kiezen, waarop je de kleur van het vloerkleed selecteert.

1. Welke kleur vloerkleed past bij mijn bruine bank of fauteuil?

Heb jij een stijlvolle bruine bank thuis staan van bijvoorbeeld (PU) leer of een mooie velvetstof? Deze heeft een warme ondertoon en combineert dan ook perfect met een vloerkleed in warme kleuren. Denk dan aan warm roze, terracotta of gebroken wit. Qua dessins kun je kiezen voor een wat meer uitgesproken stijl als een Perzisch vloerkleed of je kiest voor een enkele kleur om wat meer rust in huis te creëren. Wil je graag eenheid creëren? Laat een kleur uit het vloerkleed terugkomen in de rest van je woonkamer, bijvoorbeeld in de accessoires of de muurkleur. Wil je wat meer lef tonen? Speel dan met verschillende materialen, bijvoorbeeld jute of ga eens voor een andere vorm dan rechthoekig of rond.

Use of rugs
Use of rugs

2. Welke kleur vloerkleed past bij mijn groene bank of fauteuil?

Een prachtige en tijdloze kleur voor een bank is absoluut groen. Een groene bank is vaak al een eyecatcher van zichzelf, waardoor je er het beste voor kunt zorgen dat het vloerkleed een neutrale tint heeft. Wat dacht je van (gebroken) wit gecombineerd met zwart, grijs of donkergroen? Qua dessin kun je verschillende kanten op, maar met een vintage vloerkleed laat je jouw bank echt mooi uitkomen. Als je een accentkleur toevoegt, bijvoorbeeld okergeel of roze, dan creëer je extra warmte.

banner

3. Welke kleur vloerkleed past bij mijn grijze bank of fauteuil?

Een grijze bank is te vergelijken met een wit canvas: wat betreft de aankleding kun je alle kanten op. Kleuren, materialen en accessoires, alles wij jij mooi vindt en om het persoonlijk te maken. Omdat jouw grijze bank zo neutraal is, kun je ook qua kleed alle kanten op. Houd je van rust en wil je het geheel rustig houden? Kies dan bijvoorbeeld voor een kleed van wol in een effen kleur en ga voor wat meer uitgesproken accessoires. Met een zwart-wit kleed zit je ook altijd goed. Ben je een voorstander om van jouw vloerkleed een echte eyecatcher te maken? Kies dan voor een uitgesproken dessin of laat een accentkleur terugkomen. Durf jij voor donkerblauw of de Pantone kleur van 2022 te gaan?

banner

Zo haal je de Pantone kleur van 2022 in huis. Laten we Very Peri verwelkomen!

Very Peri staat voor creativiteit en optimisme. Deze kleur is dus hartstikke welkom in ieder interieur. Het kleurinstituut Pantone heeft eind vorig jaar de nieuwe trendkleur van 2022 bepaald. Je bent deze kleur ongetwijfeld al eens tegengekomen tijdens het shoppen: Very Peti, een paarse tint die een eigen nummer kreeg: 17-3938. Nu denk je misschien, paars? Die kleur was een tijdje geleden ook al dé trendkleur van het jaar, toch?! Dat klopt! In 2014 en 2018 waren de paarse tinten ook al erg populair, maar Very Peri is een stukje blauwer, richting violet.

Use of rugs
Use of rugs

Het kleurinstituut omschrijft de kleur als een symbool van de tijdsgeest en de transitie die men doormaakt. Moedig, fantasierijk en creatief. De kleur staat voor zelfvertrouwen en nieuwsgierigheid. Je kunt met accessoires heel veel kanten op, in iedere woonwinkel vind je deze kleur tegenwoordig terug. Perfect te combineren met onze shaggy vloerkleden of neem eens een kijkje in de collectie van Ted Baker, in het vloerkleed Jardin Pink komt deze kleur bijvoorbeeld terug. Een geweldig statement waar je menig interieurhart sneller van laat kloppen.

banner

Wij hopen dat we je voldoende input hebben gegeven om aan de slag te gaan met deze geweldige kleur en de vuistregels en tips om te combineren. Wil je zeker weten dat het vloerkleed in jouw interieur past? Gebruik dan onze handige Vloerkleedvisualizer! Twijfel je toch nog? Wij helpen je graag verder, schroom niet om contact met ons op te nemen.

Bekijk en bestel hieronder
de vloerkleden in dit artikel

Use of rugs

Acsento

Faro 884 Blue
Use of rugs

Sanderson

Manila Green 46407
Use of rugs

Ted Baker

Tranquility Beige 56001
Use of rugs

Rugsman

ROYCE 43
Use of rugs

Ted Baker

Masquerade 160002
Use of rugs

Acsento

Ravenna Silver
Use of rugs

Ligne Pure

Current 206.001.200