Blog

 1. Hoe decoreren met flatweave tapijten

  Flatweave tapijten hebben veel te bieden, in welke ruimte dan ook. We geven u hier de belangrijkste redenen waarom U ook uw huis zou kunnen decoreren met deze veelzijdige tapijten.
  Lees meer »
 2. Handgeknoopte versus handgetufte tapijten: wat is het verschil

  Zowel handgeknoopte als handgetufte tapijten worden met de hand gecreëerd, hier houdt de gelijkenis echter op. De techniek die voor beide soorten tapijt wordt gebruikt wijkt niet alleen af in het niveau van ingewikkeldheid, maar ook in de tijdsduur die benodigd is om een tapijt te maken. De mate van vakmanschap en vingervlugheid die in beide fabricage processen benodigd zijn, lopen tevens zeer uiteen. De twee verschillende fabricage technieken brengen dan ook tapijten voort met een heel andere uitstraling. Ook zijn het kostenplaatje en de verwachte levensduur van beide soorten niet aan elkaar gelijk. Voordat u tot aanschaf van een handgeknoopt of handgetuft tapijt overgaat, willen we u graag informeren over de belangrijkste verschillen ertussen.

  Lees meer »
 3. De ultieme size guide voor tapijten

  Je hebt al gekozen wat de kleur, design en structuur van je tapijt zal worden. Wat moet je hierna doen ? Je moet de juiste maat nog kiezen. Het is hier dat we je kunnen helpen met enkele eenvoudige tips en tricks.

  Lees meer »
 4. Tapijten trends 2020

  In het jaar 2020 hebben we de onbedwingbare behoefte aan verandering gekregen. En daarbij hoort de belofte voor frisse en nieuwe projecten in huis. Dit jaar maakt de aankleding van de vloer de overstap van achtergrond decor naar het middelpunt van een ruimte. In tegenstelling tot een rustige integratie in de inrichting, gaat het om opvallen. Om met een tapijt extra nadruk op de inrichting te leggen en de ruimte goed te benutten, is het van belang om op de hoogte te zijn van de laatste trends. En daarom leest u hier meer over de 10 spannendste trends op het gebied van tapijten en kleden voor 2020:

  Lees meer »
 5. Beste wensen en een welgemeende dankuwel voor 2019!

  Het jaar is haast voorbij, binnenkort is het alweer 2020. In deze periode van bezinning willen wij van Online Tapijten graag onze klanten bedanken. Zeker dit jaar is er veel waar we dankbaar voor zijn! En dat hebben we aan u te danken, u die ons in alles gesteund heeft. Terwijl onze klanten geduldig wachtten op hun designkleden, bezochten ze ons keer op keer weer om de nieuwste trends te bewonderen.
  Lees meer »
 6. Perfecte tapijten voor huisje, boompje, beestje

  Hoe vaak hoor je ‘huisdieren en kleden gaan niet samen’. Dat is een hardnekkig misverstand, wat er helaas voor zorgt dat mensen kiezen tussen het een of het ander. Terwijl dat helemaal niet nodig is. Goed nieuws dus voor iedereen die van fluffy en zacht houdt: zowel je huisdier als een mooi tapijt voelen zich prima samen thuis in jouw interieur. Het juiste kleed tovert jouw woning om tot een thuis voor alle familieleden, van welke soort ook. Om te laten zien hoe goed huisdieren en tapijten bij elkaar passen, hebben we zelfs een lijst gemaakt met de ideale eigenschappen voor huisdier kleden. Zo laat je jouw hondje, kat of zelfs exotische beestjes zich helemaal thuis voelen

  Lees meer »
 7. Tapijten trends In 2019 – Voor ieder wat wils

  Zo vlak vóór het begin van een nieuw, fris jaar kriebelt het bij veel mensen om hun woning een make-over te geven. Heb je zin om thuis de boel wat op te frissen, dan kan je in 2019 helemaal losgaan met trends die licht, natuurlijk en aantrekkelijk zijn. De focus van de decortrends ligt op eenvoudige stoffen, zachte lijnen en slimme kleurcombinaties. Even iets helemaal nieuws voor jouw woning! Dit zijn de 10 mooiste en leukste trends om je in 2019 op te verheugen:

  Lees meer »
 8. Online Tapijten kiest voor de zachtheid van Brinker Carpets

  Kent u dat gevoel van thuiskomen na een lange, drukke dag? U schopt uw schoenen uit en stapt met uw blote voeten op het tapijt. Heerlijk warm én zacht. Fantastisch toch?

  Lees meer »
 9. Eenvoudig je tapijt onderhouden

  Reinig regelmatig uw tapijt met een in de handel verkrijgbare stofzuiger om stof en vuil te verwijderen.

  Zelfs tapijten in de beste kwaliteit kunnen pluizen in de eerste maanden. Dit is een normaal proces, blijf alstublieft regelmatig uw tapijt stofzuigen en dit zal zichtbaar afnemen. Gebruik geen stofzuiger met klopper want dit kan uw tapijt beschadigen. 

  Lees meer »