Blog

 1. Hoe u uw tapijten kunt beschermen tegen hun ergste vijanden

  Bij het inrichten van een woning komt heel wat kijken. U krijgt te maken met kleurkeuzes, het uitzoeken van meubilair, het ophangen van decoratie en ga zo maar door.
  Lees meer »
 2. De juiste manier om uw tapijt te stofzuigen

  Als u een prachtig tapijt heeft aangeschaft, dan is het natuurlijk belangrijk om deze heel goed te onderhouden. Het punt is dat heel veel mensen hun tapijt op een verkeerde manier schoonmaken. In dit artikel geven we tips over de beste manier om uw tapijt te stofzuigen en waar u dan zoal rekening mee moet houden om dit op een goede manier te doen.
  Lees meer »
 3. Zo kiest u het beste materiaal voor uw tapijt

  Tapijten komen in allerlei soorten en maten. Als u op zoek bent naar een tapijt kan het lastig zijn om uit al die verschillende kleden precies de juiste voor uw huis te vinden. Het materiaal van een tapijt is een belangrijke keuze tijdens uw zoektocht naar het perfecte kleed. Welk materiaal het beste is, is geen eenvoudige vraag om te beantwoorden.
  Lees meer »
 4. Hacks om je tapijt als nieuw te houden

  Hacken is niet alleen mogelijk op de computer, maar kan ook volop toegepast worden in het interieur van huizen. Zo zijn er talloze hacks bedacht op eenvoudige IKEA meubels en huishoudelijke spullen en daarnaast kunnen ook allerlei andere onderdelen van het interieur in een heel nieuw jasje gestoken worden. Hieronder valt ook het tapijt, die op diverse manieren ingezet kan worden in huis en voor verrassende nieuwe inzichten kan zorgen. Onder deze tapijthacks vallen tips om het product zo goed als nieuw te kunnen houden, iets waar veel mensen wat aan hebben.

  Lees meer »
 5. Hoe decoreren met flatweave tapijten

  Flatweave tapijten hebben veel te bieden, in welke ruimte dan ook. We geven u hier de belangrijkste redenen waarom U ook uw huis zou kunnen decoreren met deze veelzijdige tapijten.
  Lees meer »
 6. Handgeknoopte versus handgetufte tapijten: wat is het verschil

  Zowel handgeknoopte als handgetufte tapijten worden met de hand gecreëerd, hier houdt de gelijkenis echter op. De techniek die voor beide soorten tapijt wordt gebruikt wijkt niet alleen af in het niveau van ingewikkeldheid, maar ook in de tijdsduur die benodigd is om een tapijt te maken. De mate van vakmanschap en vingervlugheid die in beide fabricage processen benodigd zijn, lopen tevens zeer uiteen. De twee verschillende fabricage technieken brengen dan ook tapijten voort met een heel andere uitstraling. Ook zijn het kostenplaatje en de verwachte levensduur van beide soorten niet aan elkaar gelijk. Voordat u tot aanschaf van een handgeknoopt of handgetuft tapijt overgaat, willen we u graag informeren over de belangrijkste verschillen ertussen.

  Lees meer »
 7. De ultieme size guide voor tapijten

  Je hebt al gekozen wat de kleur, design en structuur van je tapijt zal worden. Wat moet je hierna doen ? Je moet de juiste maat nog kiezen. Het is hier dat we je kunnen helpen met enkele eenvoudige tips en tricks.

  Lees meer »
 8. Tapijten trends 2020

  In het jaar 2020 hebben we de onbedwingbare behoefte aan verandering gekregen. En daarbij hoort de belofte voor frisse en nieuwe projecten in huis. Dit jaar maakt de aankleding van de vloer de overstap van achtergrond decor naar het middelpunt van een ruimte. In tegenstelling tot een rustige integratie in de inrichting, gaat het om opvallen. Om met een tapijt extra nadruk op de inrichting te leggen en de ruimte goed te benutten, is het van belang om op de hoogte te zijn van de laatste trends. En daarom leest u hier meer over de 10 spannendste trends op het gebied van tapijten en kleden voor 2020:

  Lees meer »
 9. Beste wensen en een welgemeende dankuwel voor 2019!

  Het jaar is haast voorbij, binnenkort is het alweer 2020. In deze periode van bezinning willen wij van Online Tapijten graag onze klanten bedanken. Zeker dit jaar is er veel waar we dankbaar voor zijn! En dat hebben we aan u te danken, u die ons in alles gesteund heeft. Terwijl onze klanten geduldig wachtten op hun designkleden, bezochten ze ons keer op keer weer om de nieuwste trends te bewonderen.
  Lees meer »
 10. Perfecte tapijten voor huisje, boompje, beestje

  Hoe vaak hoor je ‘huisdieren en kleden gaan niet samen’. Dat is een hardnekkig misverstand, wat er helaas voor zorgt dat mensen kiezen tussen het een of het ander. Terwijl dat helemaal niet nodig is. Goed nieuws dus voor iedereen die van fluffy en zacht houdt: zowel je huisdier als een mooi tapijt voelen zich prima samen thuis in jouw interieur. Het juiste kleed tovert jouw woning om tot een thuis voor alle familieleden, van welke soort ook. Om te laten zien hoe goed huisdieren en tapijten bij elkaar passen, hebben we zelfs een lijst gemaakt met de ideale eigenschappen voor huisdier kleden. Zo laat je jouw hondje, kat of zelfs exotische beestjes zich helemaal thuis voelen

  Lees meer »
Pagina