Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Familiebedrijf sinds 1907
Gratis, snelle levering
30 dagen retourgarantie
Buy now, pay later!

Blog

 1. Jouw tapijt reinigen in 3 simpele stappen

  Een vloerkleed is onmisbaar in een gezellige woning, het geeft een huiselijke sfeer. Maar ‘ineens’ is daar een grote vlek. Je hoeft niet in paniek te raken, je kunt namelijk heel gemakkelijk zelf jouw vloerkleed reinigen. De vlek is als sneeuw voor de zon verdwenen en je bespaart ook nog eens op kosten voor professionele reiniging. In slechts enkele (gemakkelijke!) stappen is jouw vloerkleed weer als nieuw!

  Lees meer »
 2. Eerste hulp bij het kiezen van een mooi vloerkleed

  In de zithoek, onder de tafel of heb je er al eens aan gedacht om een mooi kleed aan de muur te hangen? Een vloerkleed geeft je in één klap sfeer in huis. Maar waar let je op bij de aanschaf van een mooi vloerkleed?

  Lees meer »
 3. Hoe groot moet mijn tapijt zijn?

  Dat een tapijt de perfecte sfeermaker is en kan helpen om van jouw interieur een prettig geheel te maken, is je waarschijnlijk wel bekend. Maar als je een nieuw tapijt wil aanschaffen is het wel handig om te weten: hoe groot moet dit vloerkleed zijn? Wij helpen je graag met deze keuze.

  Lees meer »
 4. Kleuren combineren in huis, zo doe je dat...

  Eén van de meest gestelde vragen bij ons in de winkel en online: welke kleuren passen mooi in mijn interieur en hoe combineer ik deze? Wij merken dat dit vooral in de woonkamer als lastig wordt ervaren. Je kunt dit uiteraard prima op gevoel doen, maar helaas is niet iedereen geboren met een fijn kleurengevoel. Hier willen wij je dus heel graag mee helpen! Lees je mee?

  Lees meer »
 5. Do's en don'ts bij het kopen van een tapijt

  Voor de meeste mensen heeft de aanschaf van een tapijt twee belangrijke doelen: het definiëren van een ruimte en het verbeteren van de inrichting van een kamer. Dit is de reden waarom tapijten als een fundamenteel onderdeel in het interieur worden beschouwd in verschillende delen van de wereld. Je moet echter heel voorzichtig zijn bij het kiezen van een tapijt voor je huis, want de invloed ervan op de uitstraling van een kamer kan heel groot zijn. Als je de do's en don'ts van tapijten begrijpt, kun je beginnen met het maken van de ideale keuze. Hier zijn enkele regels die je in gedachten moet houden voordat je een tapijt koopt.

  Lees meer »
 6. Kleur van het jaar

  In december kondigt Pantone traditiegetrouw de trendkleur voor het komende jaar aan. Volgens het bekende kleureninstituut zal je in 2023 als een blok vallen voor Viva Magenta (18-1750). De kleur van het jaar is een afstammeling van de rode familie, geïnspireerd op de cochenille. Ofwel: de scharlakenluis. Dat minuscule beestje wordt gemalen en verwerkt tot grondstof om onder andere cosmetica, voedingswaren en textiel te kleuren. Viva Magenta is een donkere karmozijntint (magenta), ergens tussen roze, rood en paars in. Een uitbundige, optimistische en ietwat rebelse kleur – geknipt om je interieur mee op te fleuren.

   

  Terug naar de natuur

  Vanwaar deze dappere en vreugdevolle trendkleur?  In een tijdperk waarin technologie de boventoon voert, grijpen mensen graag terug naar de natuur en naar ‘echtheid’. Het levendige rood van de cochenille staat

  Lees meer »
 7. Interieurtrends 2023

  Interieurtrends 2023

  Met interieurs is het zoals met mode. Elk jaar treden bepaalde trends op de voorgrond die veelal een afspiegeling zijn van wat er leeft in de maatschappij. Het ene jaar kan het niet strak en sober genoeg zijn, het andere mag het allemaal wat warmer en gezelliger. Benieuwd welke interieurtrends in 2023 de boventoon voeren? We zetten de belangrijkste op een rijtje, en vertalen de woontrend naar vloerkleden.

  Lees meer »
 8. Uitgekeken op je inrichting? Geef je interieur een make-over met deze tips. Van een lik verf tot een betaalbaar tapijt – in 1, 2, 3 een frisse look!

  Interieur make-over

  Je interieur een snelle make-over geven, zonder grote hap uit je budget? Dat kan, relatief eenvoudig zelfs. Doe je voordeel met onze tips om je leefruimte of ander vertrek in een nieuw kleedje te steken. En sorteer een groots effect met minimale moeite, bijvoorbeeld met een laag verf, fotokaders of een betaalbaar tapijt.

  Lees meer »
 9. Hoe onderscheid je een handgemaakt vloerkleed van een machinaal gemaakt vloerkleed?

  Handgemaakte vloerkleden en machinaal gemaakte vloerkleden zijn twee soorten vloerkleden in de vloerkledenwereld. De meeste consumenten kiezen voor machinaal vervaardigde vloerkleden omdat ze de overgrote meerderheid vertegenwoordigen van de vloerkleden die tegenwoordig worden verkocht. Perzische en oosterse tapijten die met de hand zijn gemaakt, zullen echter zelden de kwaliteit en duurzaamheid van machinaal gemaakte tapijten benaderen.

  De prijs van handgemaakte tapijten is meestal hoger dan die van machines, dus je moet er zeker van zijn dat het tapijt dat je koopt authentiek is. In dit artikel bespreken we enkele basisprincipes over handgemaakte vloerkleden en hoe je ze kunt onderscheiden van machinaal gemaakte vloerkleden.

  De taal van handgemaakte tapijten

  Wanneer je de wereld van fijne handgemaakte tapijten binnenstapt, heb je misschien

  Lees meer »
 10. Hoe u het juiste vloerkleed voor de kinderkamer kiest

  Je bent waarschijnlijk net verhuisd naar een nieuw huis (gefeliciteerd!), moet de kamer van je kind inrichten, of je kind groeit op en wil een andere look, of misschien wil je gewoon de kamer opknappen. We zijn er om u te helpen bij het kiezen van het juiste vloerkleed voor uw kinderkamer!

  Ontdek alles wat u moet weten door verder te lezen!

  Kamer grootte

  Een bed (of wieg) wordt het middelpunt van elke slaapkamer. Dit focuspunt helpt u niet alleen om de vorm, grootte en textuur van het vloerkleed te visualiseren, maar helpt u ook om de hele ruimte te definiëren.

  Maak een mentaal beeld van de uiteindelijke look die je wilt

  Hoe zou u de persoonlijkheid van uw kind omschrijven? Ben je blij, vrijgevochten of druk? Is hij vredig, kalm en houdt hij van boeken lezen?

  Lees meer »