Terwijl de zomer langzaam ten einde loopt en de eerste herfstbries waait, bereiden miljoenen leerlingen zich voor om terug naar school te gaan. Veel studenten kijken ernaar uit om in een studentenkamer of appartement te wonen. Voor het eerst op jezelf wonen is spannend en ontmoedigend tegelijk. Door een comfortabele, uitnodigende ruimte voor zichzelf te creëren, kunnen studenten een deel van die stress verlichten. Als je een klein decor en een geweldig vloerkleed toevoegt, kan zelfs de meest onuitnodigende kamer een knus toevluchtsoord worden. Het maakt niet uit of je voor het eerst alleen op pad gaat of dit jaar gewoon je look wilt veranderen, onze gids voor slaapzaaltapijten heeft je gedekt.

Neem een kijkje in de ruimte

Vloerkleden zijn er in alle soorten en maten, maar ze zijn niet allemaal even nuttig voor studenten. Slaapzalen zijn multifunctioneel, dus ze hebben een aantal unieke overwegingen die je in andere kamers niet zou zien. Bij het kiezen van een vloerkleed moet je eerst online de plattegrond van je studentenhuis of appartement opzoeken.

Slaapzaalkleden 170 x 230 cm

De meest populaire maat voor slaapzalen is 5 'x 8'. Dit vloerkleed zal waarschijnlijk niet onder je bed reiken, maar het zal het grootste deel van je vloeroppervlak bedekken, waar je het meest waarschijnlijk loopt of zit. Vergeleken met grotere vloerkleden die vaker in huizen worden aangetroffen, zijn deze vloerkleden relatief goedkoop vanwege hun kleinere formaat.

Slaapzaalkleden 120 x 170 cm

 Misschien wilt u een vloerkleed van 1,20 x 1,20 meter overwegen als u uw kamergenoot niet goed kent of uw eigen stijl verkiest. Naast je bed passen deze perfect zonder al te veel ruimte in beslag te nemen. Je kunt je eigen stijl behouden terwijl je huisgenoot die van hem heeft, wat betekent dat je nog steeds een comfortabele plek hebt om uit bed te stappen.

Wees eerlijk tegen jezelf

Mode en comfort worden zelden overwogen bij het ontwerpen van slaapzalen. Verwacht betonnen muren, linoleum- of tegelvloeren, witte verf en TL-verlichting. Studentenhuisvesting lijkt voor sommigen misschien grimmig, maar het kan ook worden gezien als een leeg canvas. Voeg een decor toe dat je persoonlijke stijl weerspiegelt, wat nieuwe verlichting en natuurlijk een vloerkleed om alles samen te binden. Overweeg de kleuren van uw kamer terwijl u toch bezig bent.

Als het om vloerkleden gaat, kan kleur op twee manieren worden bekeken. Vanwege het grote formaat kiezen sommige mensen voor neutrale kleuren en eenvoudigere patronen die als achtergrond dienen voor andere interessantere decors. Desalniettemin, aangezien slaapzalen meestal tijdelijk zijn en meubels saai en praktisch zijn, wees niet bang om een beetje te experimenteren met je stijl. Kies felle kleuren en opvallende patronen om het vloerkleed het middelpunt van je ontwerp te maken. Overweeg verontruste traditionele patronen om de modernere elementen van uw stijl te contrasteren.

Leun achterover en ontspan

Stel je voor dat je 's ochtends wakker wordt. Ingebakerd in uw dekbed voelt u zich warm en comfortabel. Er is niets beter dan dit. Het eerste waar je voet tegenaan loopt als je uit bed stapt, is de ijskoude tegelvloer. Het kan sommige studenten wakker maken voor een vroege ochtendles, maar de meesten zouden het liever vermijden.

Karpetten dienen meer dan alleen een decoratief doel in een slaapzaal met linoleumvloer. Het uitrollen van een vloerkleed is een van de snelste en gemakkelijkste manieren om een kamer te verwarmen en die vroege ochtendschok te voorkomen. Overweeg het type vloerkleed dat u kiest om uw comfort te maximaliseren! Slaapzaalbewoners die op zoek zijn naar meer comfort, moeten hoogpolige, pluche of zelfs shag-tapijten overwegen. Langere vezels in deze vloerkleden isoleren je van de vloer en bieden iets om je tenen in weg te laten zinken.

Zorg dat het schoon is

Bedenk hoe je je vloerkleed gaat schoonmaken voordat je dat luxe, kamerhoge shag-kleed koopt. Slaapzalen zijn niet zoals huizen, waar er aparte ruimtes zijn om te wonen, slapen en werken. Als gevolg van al dat verkeer zal vuil onvermijdelijk zijn weg naar binnen vinden, en tapijten hebben de ongelukkige gewoonte om eraan vast te houden.

De poolhoogte van een vloerkleed bepaalt hoe onderhoudsvriendelijk het is. Over het algemeen is het zo dat laagpolige vloerkleden zeer weinig slijtage vertonen en minder vuil vasthouden dan hoogpolige vloerkleden. Zelfs een goedkope steelstofzuiger of elektrische bezem zou hem er het hele semester goed uit moeten laten zien, met af en toe een keer. Aan de andere kant hebben hoogpolige en shag-tapijten meer kans om vlekken te vertonen waar ze worden verpletterd door meubels en hebben ze een krachtiger (en duurder) vacuüm nodig om schoon te maken. Overweeg om een klein vloerkleed te kopen dat je mee naar buiten kunt nemen en kunt schudden in plaats van een stofzuiger als je er geen kunt betalen.

Pas op dat u niet te veel uitgeeft

Bij het kopen van een vloerkleed voor uw slaapzaal komen veel factoren kijken, maar de uiteindelijke beslissing hangt vaak af van uw budget. Het is oke! College is een tijd van snelle persoonlijke groei, dus studentenhuisvesting is vaak tijdelijk. Het is waarschijnlijk dat je smaak zal veranderen tegen de tijd dat je afstudeert, dus geef niet veel geld uit aan een vloerkleed dat je haat als je verhuist. Overweeg een goedkoper vloerkleed waarmee u kunt experimenteren met uw stijl.