Het is ons doel om u te voorzien van de beste vloerkleden en meubels die beschikbaar zijn. Ongeacht het budget, iedereen zou in staat moeten zijn om het huis van hun dromen te creëren. Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, plaatsen we regelmatig updates op onze stijlblog, zodat elke woninginrichter zijn kennis van woninginrichting kan vergroten, nuttige tips kan krijgen om zijn ontwerp te verbeteren en inspiratie kan vinden in ons werk.

 

We hebben veel geschreven over wat je moet doen bij het samenstellen van je ontwerp, maar we hebben nog niet veel aandacht besteed aan wat je niet moet doen. Veel slechte ontwerpen ontstaan doordat mensen denken dat ze weten wat ze doen, maar dat eigenlijk niet weten. Dat is iets wat we willen veranderen.

 

Vandaag bespreken we 10 fouten die mensen maken bij het ontwerpen van hun huis. Daarnaast zullen we u 10 alternatieven geven voor elke fout, zodat u een ontwerp kunt maken dat prachtig werkt in uw huis.

 

  1. Schaalvergroting

Hoe groot lijken de meubels als je een kamer binnenloopt? Als je een enorme bank ziet in combinatie met een piepklein bijzettafeltje, denk je: "Dat ziet er gewoon niet uit." Dat komt omdat de ontwerper geen rekening heeft gehouden met de schaal bij het ontwerpen van het meubelstuk.

 

Schaal - wat is dat?

Wanneer twee objecten worden vergeleken, verwijst schaal naar de perceptie van grootte. In het algemeen verwacht de menselijke geest dat objecten van vergelijkbare grootte bij elkaar staan. We kunnen iets verkeerds waarnemen wanneer dat evenwicht wordt verstoord.

 

Om twee voorwerpen goed bij elkaar te laten passen, hoeven ze niet even groot te zijn. Het is onmogelijk om een bijzettafel te vinden die even groot is als een bankstel. Laat het ons weten als het ooit lukt - dat zou interessant zijn om te zien!

Wat u moet weten over het in evenwicht brengen van de schaal in uw ontwerp

Professionele interieurontwerpers gebruiken de Gulden Snede om rekening te houden met de schaal. Er is een natuurlijk terugkerende numerieke vergelijking van ongeveer 1:1,61, of 60/40. Het kan worden gezien in de schaal van het menselijk lichaam, in kunstwerken, en zelfs in het interieurontwerp.

 

Meet met behulp van de gulden snede het hele vloeroppervlak van je kamer af (laten we zeggen dat het 100 vierkante meter is). Meubels mogen niet meer dan 60% van de totale ruimte in beslag nemen (in dit geval dus 60 vierkante meter). Bovendien moeten accentstukken ongeveer 40% meten van de stukken die ze ondersteunen. 

 

Door de Gulden Snede te gebruiken, kunt u ervoor zorgen dat uw meubels goed in balans zijn in uw kamer en dat objecten niet te groot of te klein zijn. 

 

  1. Alles op elkaar afstemmen

Het is niet ongewoon voor woninginrichters om doodsbang te zijn voor dingen die niet bij elkaar passen. Design wordt gestigmatiseerd als iets niet perfect bij elkaar past. Als in de woninginrichting alles bij elkaar past, kan het er ongelooflijk saai uitzien. Dat geldt voor kleuren, texturen en zelfs materialen.

 

Verscheidenheid is de specerij van het leven

Twee stukken met verschillende kleuren en texturen kunnen toch mooi bij elkaar staan, ook al zijn ze niet precies hetzelfde.

 

Afzonderlijke decorstukken zijn niet de enige manier om dit concept toe te passen. Een gevarieerd en interessant ontwerp kan worden gecreëerd door meerdere stukken te mixen en te matchen.

 

  1. Willekeurige selectie van decorstukken

Je moet echter niet zomaar alles gebruiken wat je opvalt als het gaat om je decorstukken. We hebben vaak kamers gezien die eruitzagen alsof ze in elkaar waren gegooid omdat de inrichter iets koos wat er op dat moment goed uitzag. (Of ze hadden helemaal geen thema).

 

Bepaal een overkoepelend thema

We hebben het al gehad over het belang van het kiezen van een thema voordat je je ontwerp maakt, en dat is hier zeker van toepassing. Uw thema zal u helpen stukken te kiezen die aansluiten bij uw visie zonder er willekeurig uit te zien. Om wat variatie in je ontwerp aan te brengen, kun je ook een bepaalde stijl kiezen. Stijlen die populair zijn, zijn onder andere:

 

Eigentijds

Modern

Scandinavisch

Traditioneel

Boheems

 

  1. Over-decoreren

Slechte ontwerpen worden veroorzaakt doordat mensen niet in staat zijn om te zeggen: "Genoeg is genoeg." Er is een punt in elk ontwerp waar je te veel meubels of te veel accentstukken kunt toevoegen. Het resultaat kan een gevoel van claustrofobie zijn in een kamer die overbelast aanvoelt.

 

Ontwerp met een beetje witruimte

Onderschat in een ontwerp de kracht van witruimte niet. Een beetje witruimte stelt mensen in staat om elk stuk afzonderlijk te waarderen. U kunt uw stukken ook laten ademen omdat ze niet met elkaar concurreren.

 

Om het evenwicht te bewaren, kunt u beginnen met een middelpunt. Dat kan een vloerkleed zijn, een foto, een raam of iets anders waar je de aandacht op wilt vestigen in je kamer. Let op hoe opvallend uw middelpunt is als u uw andere decor eromheen rangschikt. Controleer uw opstelling met iemand anders. Zorg voor meer witruimte als ze het middenstuk niet goed kunnen herkennen of als de kamer rommelig aanvoelt.

 

De meubels

 

  1. Kleuren die niet bij de sfeer passen

Elk ontwerp is sterk afhankelijk van kleuren. Behalve dat ze er aantrekkelijk uitzien, kanaliseren ze ook bepaalde emoties. De ontwerper gebruikte kleuren die niet bij de sfeer van het ontwerp pasten, waardoor een anders zo mooi ontwerp volledig uit de toon viel.

 

Overweeg de emotionele impact van kleuren voordat u ze kiest

Er zijn verschillende emotionele aspecten verbonden aan verschillende kleuren. Voordat u uw kleuren voor een kamer kiest, moet u beslissen welke emoties u wilt dat de kamer uitstraalt. Warme kleuren zoals rood, geel en oranje kunnen bijvoorbeeld passie of energie in de kamer opwekken.

Een basiskennis van kleurentheorie is nuttig bij het ontwerpen van een kamer. Op die manier kunt u kleuren kiezen die bij uw stemming passen en een palet samenstellen dat er interessant en aantrekkelijk uitziet.

 

  1. Onvoldoende ruimte overlaten om te lopen

Wilt u een perfect goed ontwerp verpesten? Telkens wanneer uw gezin of gasten zich door de kamer willen verplaatsen, kunnen ze meubels ontwijken. Naast hun esthetische aantrekkingskracht dienen meubels en accentstukken ook een praktisch doel. Het is belangrijk dat mensen graag op een comfortabele bank zitten of hun voeten laten rusten op een warm tapijt. Het werkt gewoon niet als ze moeten bukken, ontwijken en weven om te kunnen zitten en zich uit te rekken.

 

Ontwerp uw looppaden volgens een top-down plattegrond

Maak een top-down schets van de kamer waar u mee gaat werken voordat u meubels gaat plaatsen. Teken uw meubels en accentstukken, samen met hun afmetingen. Houd bij het schetsen rekening met de natuurlijke routes die mensen zullen gebruiken om uw zithoeken te bereiken. Teken pijlen van uw deuropeningen en verbindingskamers naar uw zithoek, zodat mensen de snelste route kunnen nemen. Dit helpt u te visualiseren hoe mensen zich door uw kamer zullen bewegen, zodat u voldoende loopruimte overlaat.

 

  1. Te veel natuurlijk licht wordt geblokkeerd

De gloeilamptechnologie heeft de schoonheid van natuurlijk licht nog niet kunnen evenaren. Ik denk ook niet dat ze dat ooit zullen bereiken. Te veel ontwerpen houden geen rekening met natuurlijk licht, wat resulteert in koude en kunstmatige ruimtes.

 

Breng de zon binnen

Design mag nooit ten koste gaan van privacy. Als u niet wilt dat mensen in uw huis kunnen kijken, zoals in de badkamer of slaapkamer, bedek dan uw ramen. In andere kamers kunt u echter net zoveel natuurlijk zonlicht binnenlaten als u zelf prettig vindt. Kies gordijnen van dunnere materialen, zoals katoen, of gebruik er helemaal geen!

 

  1. Altijd de trends volgen

Elke interieurzaak in de wereld heeft het graag over wat hot is en wat niet. Wij bekennen - wij hebben dat ook gedaan. Inspiratie opdoen en een mooi ontwerp maken kan door verschillende trends te verkennen. Maar als je alleen trends volgt, ben je elk jaar een klein fortuin kwijt aan herinrichten, en eindig je met een ontwerp dat je niet mooi vindt.

Vind uw stijl door te vertrouwen op uw instincten

U kent uw eigen voorkeuren beter dan wie dan ook, hoe verleidelijk het ook is om bij te blijven bij de Joneses. Uw favoriete kleuren, stoffen en texturen zijn duidelijk voor u. Het feit dat iemand zegt dat ze niet in de mode zijn, betekent niet dat ze niet voor jou kunnen werken.

 

Kies kleuren, stoffen en stijlen die u het meest aanspreken voordat u zich vastlegt op uw ontwerpkeuzes. Decor kan alleen worden vervaardigd met een beperkt aantal verschillende basiskleuren en stoffen. Elk jaar ontstaan er nieuwe trends, maar die materialen veranderen niet. Als u weet welke stukken u het meest aanspreken, hoeft u er misschien maar een paar te vervangen in plaats van uw hele huis opnieuw in te richten.

 

  1. Geen realistisch budget met prioriteiten

Wij vinden dat mooie tapijten geen fortuin hoeven te kosten. Wij geven voorrang aan kwaliteit en waarde boven al het andere in onze stukken. In het licht hiervan moet u realistisch zijn over hoeveel uw ontwerpproject zal kosten. Dit geldt vooral als u van plan bent nieuwe meubels te kopen. Anders kan het zijn dat u al uw geld hebt uitgegeven voordat u zelfs maar begonnen bent.

 

Laat uw geld niet verloren gaan

Prioriteiten stellen bij de besteding van uw budget is de eerste stap bij het opstellen ervan. Bedenk waar u moet investeren en waar u genoegen kunt nemen met een budget alternatief. Meubels en tapijten die duurder zijn, zijn meestal van betere kwaliteit, hoewel dat niet altijd het geval is. Kringloopwinkels hebben meestal leuke accentstukken tegen zeer betaalbare prijzen, zoals vazen, fotolijstjes en wandkunst. Als je een beperkt budget hebt, raden we je aan om meubels bovenaan je lijst te zetten en genoegen te nemen met goedkopere accentstukken.

 

  1. Te dicht bij het wandmeubilair

Als je aan de andere kant van de kamer zit, hoe makkelijk is het dan om met je te praten? Hoewel we allemaal weten dat het geen goede optie is, gebeurt het de hele tijd. Meubels die te dicht tegen de muur staan, verminderen de witruimte waar we het eerder over hadden. Te ver uit elkaar kan er ook toe leiden dat mensen de intimiteit missen die u hen wilt laten voelen.

 

Dingen dichter bij elkaar zetten

U kunt deze veelgemaakte fout eenvoudig herstellen door uw meubels dichter bij elkaar te zetten. U kunt dit bereiken door uw zithoek op een groot vloerkleed te plaatsen. Naast het feit dat het als een geweldig middelpunt dient, beschermt het tapijt ook uw vloer.

 

Geniet van het plezier van design door de tijd te nemen

Deze post bevatte veel informatie, en je voelt je nu misschien overweldigd. Om de perfecte look te krijgen, heb je misschien het gevoel dat interieurdesign een grote, complexe puzzel is die je moet oplossen. Dat hoeft niet het geval te zijn. Het creëren van een huis dat er mooi uitziet en waarin u zich prettig voelt, is het doel van interieurontwerp. Geen enkel ontwerpprobleem heeft een perfecte oplossing, alleen uw perfecte oplossing.

 

Wij waarderen het dat u de tijd heeft genomen om dit bericht te lezen. We hopen dat je ervan genoten hebt en er enkele goede ideeën uit hebt gehaald. Veel inrichtingsplezier tot de volgende keer!

 

Kun je nog andere ontwerpfouten bedenken die je hebt gezien? Heb je tips uit je eigen ervaring? Reageer hieronder met je gedachten!