Zelfs de best opgestelde plannen kunnen leiden tot fouten in het interieur. Had je maar van tevoren geweten waar je op moest letten om ontwerpfouten te voorkomen. Maak je geen zorgen, we zijn hier om je te helpen bij het ontwerpen van je huis!

Grootte van het vloerkleed (te groot of te klein)

Net als Goudlokje wil je niet een te groot of te klein vloerkleed, maar precies goed! Een te klein vloerkleed zal eruitzien alsof het in de kamer zweeft. Het zal de kamer overweldigen en het kleiner laten lijken dan het in werkelijkheid is als het te groot is. Het kiezen van de juiste vloerkleedmaat voor uw kamer hangt af van uw ontwerpdoel. Wilt u dat uw vloerkleed als blikvanger of als accentstuk dient?

Het meubel past niet

Impulsief meubels kopen voordat je een kamer meet, is een veelgemaakte decoratiefout. Het kiezen van het "perfecte" meubelstuk is meer dan alleen hoe mooi het eruit ziet; het moet ook perfect passen in de ruimte. Probeer meubels die te klein zijn eerst diagonaal te rangschikken. Dit zal helpen de ruimte effectiever te vullen. Meet de gangen en deuropeningen waardoor het meubilair zal komen bij het meten van een kamer. Zoek een kleiner meubelstuk als het niet past.

De gordijnen

De lengte van het gordijn is uiterst belangrijk. De gordijnen mogen niet boven de vloer hangen of tot hun maximale breedte worden uitgerekt. Voor een goede volheid vermenigvuldigt u de breedte van de staaf met twee. Je kunt een doorschijnend gordijn vermenigvuldigen met drie. De lengte is afhankelijk van de beoogde look. Voor een meer dramatische raam-tot-vloer-look, meet vanaf de stang tot aan de vloer. Verlaat het huis niet voor een dagje winkelen in huisdecoratie zonder vooruit te plannen.

Kunst aan de muur die niet goed is opgehangen

Wat je ook ophangt, of het nu een spiegel, ingelijste kunst of een grote familiefoto is, de hoogte is belangrijk. Mensen hangen decor vaak te hoog, en dan moet je omhoog kijken om het te waarderen. Hang deze items in plaats daarvan op ooghoogte. Als je boven je bank hangt, meet dan 15 cm op en hang op.

Een gebrek aan focus

Veel mensen zijn bang om in een statement-stuk te investeren en hun kamers lijden daaronder. Kamers hebben een centraal punt nodig, en een leuke manier om dit te bereiken is met een uniek statement-stuk. Een statement-stuk kan onder andere een groot kunstwerk, een spiegel of een uniek meubel zijn. Veel plezier met deze decoratietip!

Platte accentkussens

U kunt kleur en persoonlijkheid toevoegen aan uw woonkamer of slaapkamer met accentkussens. Als je ze niet regelmatig pluist, zien ze er dof en plat uit. Wanneer u de kamer veegt of stofzuigt, pluist u uw kussens om deze ontwerpfout te corrigeren.

Overal foto's en prullaria

Laat uw prullaria en foto's van familie en vrienden uw huis niet overweldigen! We zeggen niet dat we van deze betekenisvolle items af moeten, maar dat we strategischer moeten zijn over waar en hoeveel je er laat zien. Toon slechts een paar snuisterijen tegelijk op een plank bij het weergeven van snuisterijen. Elk seizoen kun je ze omdraaien om je kamer er als nieuw uit te laten zien. Galerijwanden zijn een geweldige manier om foto's weer te geven. Selecteer een paar foto's tegelijk en schakel ze uit wanneer u maar wilt.

De kleur

Ondergebruik en overmatig gebruik van kleur zijn twee veelgemaakte fouten. Als je niet met kleur decoreert, krijg je een saaie kamer. Onthoud ook dat je niet overboord hoeft te gaan en een regenboogexplosie in je huis hebt. Je kunt je huis opwarmen met een beetje kleur. Begin klein met accentkussens, bloemen of leuke vloerkleden. Je kunt zelfs een accentmuur een gewaagde kleur geven! Test verschillende kleuren op een klein deel van je muur voordat je deze gaat schilderen. Je zou kunnen ontdekken dat het perfecte grijs eigenlijk paars lijkt als je dat niet doet!

Aankopen van slechte kwaliteit

Het scenario dat u hier bracht is ons bekend. Een super goedkope versie van de bank die je altijd al wilde hebben springt in het oog, dus je doet een impulsaankoop. Hoewel het destijds een goed idee leek, realiseer je je al snel dat het niet voor niets goedkoop was. Na een paar weken voel je de veren, de kleur vervaagt of de structuur houdt het niet meer. Wanneer kwaliteit wordt verwaarloosd boven kosten, kunnen al deze dingen gebeuren. Beschouw meubels als een investering, niet als een duur item. De kwaliteit waarin u investeert, gaat langer mee en biedt u jarenlang comfort en stijl. Als u de eerste keer in het juiste stuk investeert, geeft u op de lange termijn zelfs minder uit!

Te formeel

Er is een dunne lijn tussen elegant zijn en te formeel zijn. Zorg ervoor dat de meubels die u kiest voor uw huis stijlvol en functioneel zijn. Creëer een gastvrije omgeving in uw huis, zodat mensen zich op hun gemak voelen. U hoeft uw stijlvolle, elegante ruimte niet op te geven. Vorm en functie moeten in evenwicht zijn.

Eetstoelen die niet comfortabel zijn

Er mag geen ongemak zijn in een meubelstuk, inclusief eetkamerstoelen. Je harde stoelen mogen mensen niet de behoefte geven om hun eten zo snel mogelijk te verslinden, zodat ze eruit kunnen. Kies stoelen met een mooie bekleding en wat steun.

Verlichting die onvoldoende is

Verlichting speelt een belangrijke rol in het interieur, maar wordt vaak over het hoofd gezien of over het hoofd gezien. Denk goed na over de verlichtingsopties en kies degene die geschikt is voor de ruimte en de baan, of het nu natuurlijke, sfeer-, accent- of taakverlichting is!