Interieur make-over

Je interieur een snelle make-over geven, zonder grote hap uit je budget? Dat kan, relatief eenvoudig zelfs. Doe je voordeel met onze tips om je leefruimte of ander vertrek in een nieuw kleedje te steken. En sorteer een groots effect met minimale moeite, bijvoorbeeld met een laag verf, fotokaders of een betaalbaar tapijt.

Een lik verf

Een laagje verf op de muur geeft meteen een opgewekte indruk. Kies een kleur die (flink) verschilt van de huidige. Zo oogt je kamer in een handomdraai anders. Benieuwd welke kleuren helemaal van nu zijn? Ontdek de kleur van het jaar – Viva Magenta – en andere trendkleuren zoals okergeel en blauw-smaragdgroen.

Tip: vraag in de verfwinkel staaltjes om de kleur te testen voor je de hele kamer nieuw leven inblaast.

Een andere afwerking

Geen budget voor nieuwe meubels? Vaak volstaat het om je oude spullen een andere look te geven. Houtwerk kun je makkelijk schilderen. Zo krijgt een oud, gedateerd kastje een frisse uitstraling als je het schildert. Ook zonder verfborstel kun je saaie spullen een upgrade geven, bijvoorbeeld met nieuwe handgreepjes.

 

Groene blijmakers

Haal de natuur in huis! Zet planten of bonte ruikers – vers of gedroogd – op tafels en kasten. Je interieur én je humeur varen er wel bij. Kleur gerust buiten de lijntjes en ga op zoek naar bijzondere vazen en potten. Als je een beetje creatief bent, knutsel je zelf een groene compositie ineen. Wat denk je van vetplantjes in sierlijke bekers, of enkele bloemen in lange cocktailglazen?

 

Wondermooie wanddecoratie

Op je smartphone of computer staan ongetwijfeld honderden foto’s van jezelf en wie je lief is. Kies er de mooiste uit en laat ze afdrukken op wanddecoratie. De keuze is gigantisch: van posters en traditionele fotokaders tot exemplaren in glas en prints op hout of aluminium.

Tip: zet of hang meerdere kaders naast elkaar. Maak er een rustige, symmetrische of net speelse samenstelling van. Zo maak je een toffe accentmuur voor weinig geld en nog minder inspaning.

Details in de kijker

Ook met accessoires kun je je interieur in een andere sfeer onderdompelen. Met geurkaarsen in een mooie houder sla je twee vliegen in één klap: een decoratief item met een heerlijke geur. Leef je uit met sierlijke parfumflesjes, kunstige haakjes om sleutels of kleren op te hangen en andere snuisterijen.

 

Sfeervol textiel

Met textiel kleed je een ruimte knus aan. Nieuwe kussens en plaids of wollen dekens in je zetel zijn instant sfeermakers. Zeker als je basismeubels vrij neutraal zijn, is het een goed idee om met opvallende kleuren en texturen aan de slag te gaan. Stem ze bij voorkeur af op het seizoen – lichte of vrolijke tinten in de lente en de zomer; warme, weelderige stoffen en kleuren in de koude seizoenen.

Ook op de grond is textiel onmisbaar. Er zijn vloerkleden in alle stijlen, kleuren, formaten én prijsklassen. Bij Online Tapijten vind je een grote selectie betaalbare tapijten onder de 1000 euro. En dat zonder in te boeten aan kwaliteit.

Geef in de prijsfilter je maximale budget aan en selecteer categorieën, collecties, motieven ... naar wens. Wedden dat je jouw gading vindt?

Haal alvast inspiratie uit deze voorbeelden. Veel plezier met je interieur make-over!