Eén van de meest gestelde vragen bij ons in de winkel en online: welke kleuren passen mooi in mijn interieur en hoe combineer ik deze? Wij merken dat dit vooral in de woonkamer als lastig wordt ervaren. Je kunt dit uiteraard prima op gevoel doen, maar helaas is niet iedereen geboren met een fijn kleurengevoel. Hier willen wij je dus heel graag mee helpen! Lees je mee?

 

 

Kleur, kleur en nog eens kleur…

De juiste kleur bepalen kan dus best lastig zijn. Je wilt hierbij met veel zaken rekening houden en een sfeer creëren die bij jou en jouw huis past. Om die keuze wat makkelijker te maken, kun je allereerst bedenken of je het liefst voor warme of voor koude kleuren gaat. Bij het kiezen kun je nadenken over de functie van de kamer. Een ‘actieve ruimte’ zoals de gang of keuken zou je bijvoorbeeld wat frisser kunnen maken, en de slaap- en woonkamer wat warmer, de plek waar je graag tot rust komt.

 

 

Kleurenpalet

Een heel handige manier die je kan helpen bij het kiezen van de juiste kleuren, is door een kleurenpalet te maken. Dit is de belangrijkste basis van je interieur en gaat je enorm helpen bij het kiezen van kleuren!

 

 

Kleur en gevoel

Zoals we al aangaven zijn er mensen die heel gemakkelijk vanuit hun gevoel kleuren kunnen kiezen voor de ruimtes en hun interieur. Dat is echter niet voor iedereen weggelegd, maar met een kort stappenplan kom je ook een heel eind. Als je kleuren met elkaar wilt combineren kan dat heel nauw luisteren, vooral als het gaat om muurverf in combinatie met (kleurrijke) meubels en een mooi bijpassend vloerkleed. Daarbij is de ene kleur blauw de andere niet en om het je nog gemakkelijker te maken… er bestaan zelfs vele soorten wit.

 

 

Stappenplan

Stap 1: Kies 1 of 2 basiskleuren of maak een moodboard waarin de kleuren die je mooi vindt terugkomen. De basiskleuren laat je voor het grootste gedeelte in jouw woning terugkomen. Neutrale kleuren zijn niet dominant aanwezig en kunnen een heel fijne basis vormen.

Stap 2: Maak het kleurenpalet compleet door 3 tot 5 kleuren bij jouw basispalet te zoeken. Kijk eens op Pinterest, Instagram of blader in (woon)magazines om erachter te komen welke kleuren jou aanspreken. Ook de bouwmarkt biedt veel kleurenstalen die je waarschijnlijk (gratis) mee naar huis mag nemen.

Stap 3: Breng de kleuren samen en kijk of het bij jou en bij elkaar past.

 

 

Deze kleuren kun je vervolgens doortrekken in je interieur en accessoires. Wij bieden ontzettend veel verschillende vloerkleden en tapijten, waardoor er altijd wel een kleur tussen zit die ook in jouw kleurenpalet terug te vinden is. Als een match made in heaven! Veel plezier met deze leuke puzzel en mocht je er niet uitkomen zijn wij altijd bereid om je te helpen. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen of langs te komen in onze showroom!