Er is vaak controverse rond keukentapijten. Om het schoonmaken na het koken te vergemakkelijken, schrikken veel mensen ervoor terug vanwege het (zeer reële) risico op morsen. Het juiste vloerkleed kan echter met slechts een paar voorzorgsmaatregelen warmte, textuur en kleur in uw huis brengen.

Hier zijn de top 5 dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een keukentapijt.

1. Materialen en constructie van keukentapijten moeten zorgvuldig worden overwogen

Het komt vaak voor dat mensen zich zorgen maken over het onderhoud als het gaat om keukentapijten. In keukens is morsen meestal een kwestie van wanneer in plaats van of. Voorbereiding is de sleutel tot het omgaan met deze ongelukkige gebeurtenissen.

Het is belangrijk dat keukentapijten duurzaam en gemakkelijk schoon te maken zijn. Voor je keuken kun je meestal het beste kiezen voor een laagpolig, platgeweven of gevlochten vloerkleed. Een tapijt met een lage pool of helemaal geen pool is veel gemakkelijker schoon te maken, omdat vuil en puin zich daar niet kunnen verstoppen.

Pak een vloerkleed voor binnen/buiten voor je keuken. Deze vloerkleden zijn over het algemeen gemaakt van niet-poreus polypropyleen en zijn extreem duurzaam en waterafstotend. Voor drukke keukens zijn ze perfecte partners.

2. Krijg een idee van je ruimte

Het is niet ongebruikelijk dat keukens onhandig gevormd zijn. Versier rond kasten en eilanden, en bedenk waar je komt te staan tussen je gootsteen, fornuis en voorbereidingsstation als je van de ene naar de andere gaat.

Aangezien keukentapijten een functioneler doel dienen dan andere tapijten in uw huis, zouden ze meer vloeroppervlak moeten innemen. Laat rond de randen van uw vloerkleed een rand van 3 tot 6 inch vrij op de vloer. Je moet voldoende ruimte hebben om op het tapijt te staan zonder je kasten te vol te maken.

Vloerkleden en lopers zijn je beste vrienden voor lastige ruimtes. Denk aan alle plekken in de keuken waar je het vaakst staat en gebruik dan deze kleine vloerkleden om de aandacht op te vestigen.

Bekijk ook zeker onze tips voor eetkamertapijten als je op zoek bent naar een vloerkleed onder je keukentafel of in een ontbijthoek.

3. Koop een vloerkleed

In de keuken zijn vloerkleden belangrijker dan in elke andere kamer. In de keuken houden we ons het meest bezig met twee eigenschappen van een goede onderlegger: antislip en antivermoeidheid.

Je wilt niet dat je vloerkleed onder je vandaan glijdt als je snel door de keuken beweegt. Investeer in een goede antislip deken om dit potentiële gevaar te voorkomen. Naast dat ze uw vloerkleden op hun plaats houden, kunnen deze ook hun levensduur verlengen door de luchtcirculatie te vergroten.

In de keuken kun je ook een vilt-en-rubber pad overwegen. Na een lange dag op het werk zullen deze pluche kussens een welkome verlichting bieden!

4. Coördineer je keukentapijt

Last but not least moet je goed nadenken over de kleuren en patronen van je keukentapijten. In feite spelen vloerkleden een fundamentele rol in de algehele uitstraling van uw huis. Zorg ervoor dat noch uw tapijt, noch uw keukeninrichting elkaar overweldigen.

Neem een van de kleuren die al in de kamer aanwezig zijn en breng deze naar voren in je vloerkleed. Combineer donkere tapijten met lichte kasten of andersom om contrast te creëren. Met een gedurfd veelkleurig vloerkleed geef je je keuken een nieuw leven.

Vermijd in de keuken stevige, lichtgekleurde vloerkleden. Morsen in de keuken is een kwestie van wanneer, niet van of. In vergelijking met hun eenvoudigere tegenhangers, zullen donkere tapijten met een sterk patroon vlekken verbergen en langer meegaan.