Het juiste vloerkleed voor jouw
woonkamer vinden

banner

Een mooi vloerkleed of tapijt is echt een aanwinst voor je interieur. Een vloerkleed staat niet alleen erg mooi, het heeft ook veel praktische voordelen. Het is bijvoorbeeld lekker warm, heel goed voor de akoestiek en het maakt jouw ruimte helemaal af. Wij bieden ontzettend veel mooie vloerkleden en tapijten aan, de keuze is zo ruim dat wij je graag op weg helpen met wat tips om het beste vloerkleed voor jouw ruimte te vinden.

Voor welk exemplaar ga jij? Wij hebben 5 vloerkledentrends voor jou op een rijtje gezet, dat maakt de keuze hopelijk iets gemakkelijker!

1. Ronde vloerkleden

In het interieur is het steeds gebruikelijker om tegenstellingen terug te laten komen. Denk dan bijvoorbeeld aan een mooi rond vloerkleed bij een rechthoekige bank. Hiermee creëer je een speels en zacht effect in de woonkamer. Wist je dat ronde vloerkleden ook uitermate geschikt zijn voor kleinere ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan een kinderkamer.

Use of rugs
Use of rugs

2. Vintage vloerkleden

De vloerkleden die we steeds vaker om ons heen zien (en écht niet alleen in klassieke interieurs) zijn vintage vloerkleden. Ook in de meer moderne woonstijlen duiken deze prachtige vloerkleden op. Een vintage vloerkleed brengt veel warmte met zich mee en maakt de ruimte in een handomdraai sfeervol.

banner

3. Grafische prints

Weet je wat je ook steeds vaker terug gaat zien in het interieur? Minimalisme! Abstracte vormen en strakke lijnen spelen graag de hoofdrol in deze trend. Denk dan ook aan behang en kussens. En nu dus ook in vloerkleden. Als we je een tip mogen geven, neem zeker eens een kijkje in de Ted Baker collectie! Een kleine waarschuwing vooraf: je wordt direct verliefd dankzij de prachtige kleuren en vormen. Een kunstzinnige uitstraling in huis.

banner

4. Scandinavische vloerkleden

Je kunt er tegenwoordig eigenlijk niet meer omheen, de Scandinavische woontrend. Deze Noorse trend zien we ook veel terug in vloerkleden. Deze ogen over het algemeen mooi rustig en zijn in de basis vaak wit, grijs of beige. Perfect dus als je je interieur sereen wil houden, maar toch een echte sfeermaker zoekt. Als je kiest voor een shaggy hoogpolig tapijt heb je ook nog eens heerlijk warme voeten.

banner

5. Vloerkleden met bloemenprints

Oh wauw, een vloerkleed met een bloemenpatroon zorgt meteen voor een boutique chic sfeertje in huis. Als je dit combineert met warme kleuren en gouden accessoires (voor die echt luxe uitstraling) dan ben je helemaal klaar! Heb je onze Bluebellgray tapijtencollectie al gespot? Schilderachtige bloemen en abstracte ontwerpen. Een fris kleurenpalet maken een echt design statement. Neem zeker eens een kijkje!

banner

Meer tips nodig bij het kiezen van een mooi vloerkleed? Contacteer ons via mail, chat of telefoon, of kom langs in onze ruime toonzaal.

Bekijk en bestel hieronder
de uitgelichte vloerkleden in dit artikel

Use of rugs

Fading World Medallion Blue Night

Louis de Poortere
Use of rugs

Zodiac Cancer

Ted Baker
Use of rugs

Lion

Brink & Campman
Use of rugs

Saronno

De Munk Carpets
Use of rugs

Venice

Acsento
Use of rugs

Ripple

Ligne Pure
Use of rugs

Sahara Burgundy

Ted Baker