3 DINGEN OM OVER NA TE DENKEN BIJ HET KIEZEN VAN EEN VLOERKLEED: KLEUR, TEXTUUR, EN GROOTTE

banner

Een vloerkleed kan gemakkelijk het hele gevoel van een kamer wegnemen; kies de verkeerde en het zal de hele look verpesten. Het is echter mogelijk om met het juiste textiel een esthetiek op te fleuren en op te waarderen. Een vloerkleed is, zoals de naam al zegt, een groot designobject dat het grootste deel van het vloeroppervlak van een kamer bedekt en de algemene sfeer bepaalt. U hoeft niet gestrest te zijn als u voor een vloerkleed gaat winkelen; het evalueren van uw opties op basis van de volgende criteria zal het proces vereenvoudigen en u vertrouwen geven.

KLEUR

Het eerste referentiepunt moet kleur zijn, en we zullen patroon in deze categorie opnemen. Gebruik de tinten en de esthetiek van de andere ontwerpelementen (meubilair, verlichting, verf, enz.) als leidraad. In een ruimte met veel lichte pasteltinten kiest u een vloerkleed met een vergelijkbare kleur en tint. Het tapijt moet als eerste worden gelegd, daarna kan de rest van het decor worden toegevoegd met het tapijt als leidraad. Als u op zoek bent naar iets met een gedurfd patroon en meerdere kleuren, is dit het beste om mee te beginnen.

Als de meubels en de wandbekleding zijn geïnstalleerd, is het makkelijker om een neutrale tint te kiezen, een tapijt van natuurlijke vezels zoals jute, of iets met een eenvoudig patroon dat de kleur van de muur aanvult.

Use of rugs
Use of rugs

TEXTUUR

Bij het kiezen van een vloerkleed wordt dit aspect vaak over het hoofd gezien. De meeste mensen kijken niet verder dan kleur en patroon bij het online winkelen, maar dat zouden ze wel moeten doen. Het ontwerp van een ruimte zal worden versterkt door het gebruik van goed samengestelde texturen. Contrasteer uw bestaande textiel met de stukken die u kiest. Kies een tapijt van een materiaal als sisal als uw bank een zachte bekleding met veel textuur heeft. Kies iets vols en donzigs als u een gladder oppervlak in uw kamer hebt, zoals een leren bankstel of stoel. Pas hetzelfde principe toe op kleinere decoratie-elementen zoals kussens en plaids om een rijke, gelaagde look te creëren.

banner

SIZE

Als een mooi stuk niet in de juiste maat verkrijgbaar is, hoef je niet tegen de regels in te gaan. Vloerkleden die te klein zijn, geven een ongemakkelijk en klein gevoel in de kamer. Het bedekken van de zithoek is de norm, maar ervoor zorgen dat de voorpoten van stoelen op het textiel staan is een bevredigend compromis. Het belangrijkste is dat de voeten van u en uw gasten het tapijt raken wanneer u zit.

In een eetkamer moeten de stoelen allemaal onder de tafel vandaan kunnen worden getrokken terwijl ze nog op het tapijt staan. Als het om een slaapkamerkleed gaat, moet het minstens een paar meter voorbij het bed reiken, zodat uw voeten bij het ontwaken een zachte landing vinden. U moet ook rekening houden met de oriëntatie, rechthoekige stukken passen in rechthoekige ruimtes, terwijl vierkante kamers er natuurlijk uitzien met vierkante of ronde tapijten, zoals de Desert Gabbeh van NW Rugs met een diameter van 2 meter. Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar het is gemakkelijk om in de verleiding te komen om niet de juiste maat te nemen wanneer je valt voor een aantrekkelijk textiel dat niet in de juiste afmetingen beschikbaar is.

Houd deze drie categorieën in gedachten tijdens het winkelen en de ervaring zal eenvoudig en stress-vrij zijn, en de resultaten uitzonderlijk. Grenzen stellen bij het ontwerpen is in het algemeen een goede vuistregel. Het beperken van de keuzemogelijkheden maakt u vrij en voorkomt de verlamming van oneindig veel opties. Het is een concept dat niet alleen kan worden toegepast op de keuze van het vloerkleed, maar op de ruimte als geheel.

Bekijk en bestel hieronder
de vloerkleden in dit artikel

Use of rugs

Seaweed Teal

Morris & Co
Use of rugs

Siena

Rugsman
Use of rugs

Helsinki Zheva

Timeless Creativity
Use of rugs

Wilhelmina Linen Mustard

Morris & Co