Hoe kiest u de juiste

kleur voor uw tapijt:

de ultieme gids

banner

Heeft u moeite met het kiezen van de juiste kleur voor uw tapijt?
De kleur van een tapijt kan het hele gevoel van een ruimte veranderen, zorg er daarom voor dat u de kleur zorgvuldig kiest.
Het goede nieuws is dat Online Tapijten met een ultieme gids de keuze voor u makkelijker maakt dan ooit tevoren.
Op onze website en in onze showroom verkopen we alleen de best verkopende tapijten, met de beste kleuren en texturen.
Een kleur kiezen is vaak de moeilijkste beslissing voor onze klanten. Het kan moeilijk zijn om u het tapijt voor te stellen in de woonkamer, slaapkamer en badkamer.
Voor een woonkamer met een perfecte interieurdecoratie zullen de meeste ontwerpers u vertellen dat u een tapijt nodig heeft. Als u uw ruimte persoonlijkheid wilt geven, kan een kleurverandering een dramatisch effect hebben en soms kan dit toch een beetje eng zijn, ook al wenst u een verandering.
Over het algemeen laten lichte en neutrale kleuren tapijten de kamer groter lijken, terwijl donkere tapijten met donkere muren de kamer een elegante uitstraling geven.
Maar maakt u zich geen zorgen, we zijn er om u te helpen.

Use of rugs
Use of rugs

Het eerste om te overwegen:

het belang van uw levensstijl

Nadenken over wat uw levensstijl is en hoe de ruimte zal worden gebruikt is erg belangrijk bij het kiezen van een tapijtkleur. Een huishouden met kinderen en huisdieren leent zich bijvoorbeeld meestal niet goed voor witte en neutrale tapijten waar stof gemakkelijker opvalt.

Aan welk deel van de inrichting van de kamer moet u dan als eerste denken bij het kiezen van een tapijt?

Er zijn tal van redenen waarom het een goed idee is om een tapijt in een woonkamer of familiekamer te hebben. U hoeft uzelf niet te beperken tot één enkel tapijt per ruimte. In de woonruimtes kan het een meerwaarde geven aan uw ruimte. U kunt bijvoorbeeld meerdere tapijten gebruiken om verschillende ruimtes in de woonkamer af te bakenen.

Als u aan deze kamer denkt, zou het een suggestie kunnen zijn om eerst de kleur van de bank te kiezen.

In dit geval kan het namelijk moeilijk zijn om een bank te vinden met een geschikt kleurenpalet als u eerst het tapijt kiest.

Zodra de bank is geselecteerd, kiest u het tapijt.

Dezelfde logica kan worden toegepast in andere kamers, zoals slaapkamers. Kies eerst de kleur van het tapijt, want beddengoed is relatief eenvoudig te verwisselen. U kunt beter eerst de kleur van de muurverf en het tapijt bepalen voordat u een bedovertrek kiest.

banner

Denk vervolgens aan het onderhoud van uw tapijt

Overweeg om eenmaal per jaar uw middelhoge tot hoogpolige tapijten professioneel te laten reinigen om stof, haar en allergenen goed te verwijderen. Laagpolige en platgeweven tapijten kunt u daarentegen naar buiten brengen om uit te schudden. Stofzuig ze regelmatig om de ophoping van vuil te verminderen.

Als u niet zeker weet waar u moet beginnen bij het bepalen van de kleur van uw nieuwe tapijt, hebben we enkele tips en suggesties geschreven om u te helpen.

Hier zijn onze vijf suggesties voor het verstandig kiezen van uw tapijtkleur:

1

Kies een thema:

neutrale kleuren, warme of koele kleuren.

Er is een reden waarom neutrale kleuren voor tapijten het best verkopen. Ze gaan namelijk nooit uit de mode!

Zwart, wit en aardetinten staan bekend om hun veelzijdigheid en esthetische kwaliteit. Tenzij u de middelen hebt om uw tapijten regelmatig te vervangen volgens de nieuwe trends, kunt u het beste de kleur neutraal houden, zodat deze bij meerdere stijlen past. De huidige trends geven de voorkeur aan neutrale tinten in aardetinten, waaronder warme grijstinten en beige.

Denk bij warme muren aan aardetinten: beige, grijs, crème. Heeft u koele muren, denk dan aan een koeler gekleurd tapijt. Als u een oplossing voor beide tinten nodig heeft, kan greige in sommige gevallen een uitstekende oplossing zijn. Het is een neutrale kleur die het in beide gevallen goed doet.

Tapijten kunnen een grote impact hebben op een ruimte en felle kleuren over een grote oppervlakte kunnen overweldigend zijn.

We raden u aan de fellere of meer gedurfde kleuren te gebruiken in andere, minder dure elementen van de kamer: verf op de muren, kussens op de bank, beddengoed en kleinere decoratiestukken. Het kan echter juist het tegenovergestelde zijn als u een neutrale inrichting heeft en u deze juist met opvallende patronen op uw tapijten wilt doorbreken.

Neutrale kleuren hoeven niet saai te zijn. Om ervoor te zorgen dat uw tapijten ondanks de neutrale kleur toch persoonlijkheid hebben, kiest u de juiste textuur. Fries of snij- en lusstijlen geven karakter aan uw tapijt zonder dat het het middelpunt van de kamer wordt.

Use of rugs
Use of rugs

2

Kies een tapijtkleur die past bij uw bestaande meubels en design.

U tapijt moet overal bij passen!

Bestaande elemeten, zoals meubels in uw kamer, als inspiratie gebruiken is een geweldige manier om kleurkeuzes vast te leggen.

Door een tint te kiezen die past bij de andere elementen van de kamer, kan u uw interieurdecoratie er samenhangend laten uitzien.

3

Werk met contrasten om een elegante ruimte te creëren

Om een elegante en minimale ruimte te creëren, vermijdt u dat uw nieuwe tapijt aansluit bij de kleur van de muur of de vloer. U kiest in plaats daarvan beter een tapijtkleur die bij het huis past en hetzelfde kleurenpalet deelt.

4

Maak een keuze tussen lichtere of donkerdere kleuren

Twijfelt u over de keuze van lichtere of donkere kleuren voor uw ruimte?

Het mooie van lichte kleuren is hun vermogen om de ruimte groter te laten lijken. Door een lichte of neutrale tint te kiezen, kan uw ruimte groter lijken. Dit is bijvoorbeeld het geval als u een tapijt in een kleine kamer of een kamer zonder veel natuurlijke lichtinval legt. Overweeg dan zeker om een neutrale tint voor de kamer te gebruiken.

Als uw kamer veel natuurlijke lichtinval heeft, zal de kleur van het tapijt er grotendeels hetzelfde uitzien als op de website. Een wit of neutraal tapijt ziet er geweldig uit in een formele zithoek die niet veel wordt gebruikt.

De donkere kleuren zijn echter geweldig om vuil en vlekken van kinderen te verbergen. Als u een tapijt toevoegt aan een donkere kamer, kan het zijn dat het er een paar tinten donkerder lijkt dan u had verwacht. In kamers met een traditionele inrichting zorgt een licht tapijt voor een gevoel van luxe. U kunt ook kiezen voor taupe, zand, beige, tan of lichtgrijze tapijten voor een standaardoptie.

Kies een veelkleurig tapijt als u stof, vuil en vlekken wilt verbergen. Kies een tapijt met drie verschillende tonen en dat perfect zou zijn voor dit doel.

Ga bijvoorbeeld voor een donkerbruine, middenbruine en bruine mix om uw woonkamervloeren te bedekken. Zo worden haren, vuil of afval van huisdieren op minder snel opgemerkt.

Houd er rekening mee dat zeer lichte en zeer donkere kleuren veel meer ongewenst vuil laten zien dan middentonen. Hoewel een donkere kleur goed kan zijn om vlekken te verbergen, zal het pluisjes en stof vertonen. Een tapijt dat niet te licht en niet te donker is, is de beste kleur om deze te maskeren. Als de kamer niet vaak wordt gebruikt, blijft de kleur van het tapijt lang intact en kan een lichte kleur goed werken.

Als u echter kinderen of huisdieren heeft, kunt u zich zorgen maken over voetafdrukken op het tapijt. Op deze manier vallen de vlekken of vlekken minder op.

Kies een gekleurd tapijt om een persoonlijke ruimte te creëren, bijvoorbeeld in het geval van een kinderkamer. Een kleurrijk tapijt is niet voor iedereen, maar het kan een uniek tintje geven. Kies een rode, blauwe, groene, roze of rode loper als u uw woonkamer of slaapkamer wilt personaliseren.

Een donker gekleurd tapijt kan de kamer modern, warm en gastvrij doen lijken. Maar onthoud dat donkere vloerkleden in het algemeen kamers kleiner doen lijken. Zo kan een antraciet, donkerbruin of leigrijs gekleurd tapijt trendy zijn. Kies donkerdere kleuren voor gebieden met veel gebruik, zodat deze stofvrijkanblijven en slijtage minder snel zichtbaar wordt.

banner

5

Kies een tapijt met een andere structuur als u een gezellige en luxe optie wilt.

We weten dat trends in de loop der jaren kunnen veranderen. Bij Online Tapijten zijn we er om u te begeleiden en ervoor te zorgen dat de kleur waar u van houdt in de toekomst nog steeds actueel is.

Sinds 1907 biedt Online Tapijten haar klanten inspiratie, expertise en unieke tapijten.

Onze experts staan altijd klaar om hun kennis met u te delen! Bel ons om een afspraak te maken in onze showroom. Of bekijk de volledige collectie op onze website.

Bekijk en bestel hieronder de afgebeelde vloerkleden in dit artikel

Use of rugs

Artichoke Mineral

MORRIS & CO
Use of rugs

Mad Men Griff Copperfield

LOUIS DE POORTERE
Use of rugs

Palermo Deep Sea

BRINKER CARPETS
Use of rugs

Beige Aqua

ACSENTO VENICE
Use of rugs

Stone Anthracite

ACSENTO
Use of rugs

Fabled Floral Navy

WEDGWOOD
Use of rugs

Artisan Focus Dusk

BRINK & CAMPMAN