In de zithoek, onder de tafel of heb je er al eens aan gedacht om een mooi kleed aan de muur te hangen? Een vloerkleed geeft je in één klap sfeer in huis. Maar waar let je op bij de aanschaf van een mooi vloerkleed?

 

Hoe groot moet een vloerkleed zijn?

Denk van tevoren goed na over de maat van het vloerkleed. Als je een mooi en rustig geheel wil vormen, is het het allermooist als je alle voorpoten van de zitmeubels op het kleed zet. Zo vormt je zithoek een eenheid in de kamer en struikelt niemand over het kleed (dat is natuurlijk wel zo fijn!).

 

 

Waar kan ik vloerkleden allemaal toepassen?

Naast dat je je zithoek kunt verfraaien met een mooi vloerkleed, kun je nog zoveel meer kanten op. In de hal zorgt een vloerkleed bijvoorbeeld voor een fijne binnenkomer. En een kleed aan het voeteneinde van je bed zorgt voor een heerlijk, comfortabel sfeertje (denk maar eens aan een hotelsuite, daar ligt er ook vaak één!). Ben je écht verliefd op je vloerkleed? Hang hem dan op aan de muur! Een te gek statement, jouw vloerkleed wordt een kunstwerk.

 

 

Een vloerkleed onder de eettafel, kan dat wel?

Tuurlijk kan dat! Een vloerkleed in jouw eethoek is helemaal van deze tijd. Doen dus! Zorg ervoor dat alle poten van de eetkamerstoelen op het kleed passen, ook als ze niet aangeschoven zijn. Dat oogt het meest rustig. Ben je bang dat het vies wordt? Veel van onze kleden zijn heel goed te reinigen, kijk bijvoorbeeld ook eens aan onze outdoor collectie. Die kun je ook prima binnen gebruiken!

 

Hoogpolig, laagpolig, grof of juist fijn?

De structuur van een vloerkleed zorgt voor het karakter. Een hoogpolig of grof geweven vloerkleed heeft door zijn warrige look een nonchalante uitstraling, wat in een modern interieur kan zorgen voor een mooi contrast. Laagpolige vloerkleden zorgen voor een wat netter en stakker geheel.

 

 

Kies ik voor een vloerkleed terwijl ik vloerverwarming heb thuis?

Vloerverwarming en vloerkleden gaan heel goed samen. Vooral wanneer er rondom het kleed veel ruimte vrij is. Vanzelfsprekend kan de warmte op de plek waar het vloerkleed ligt zich wel minder goed verspreiden, dit nadeel zou je kunnen beperken door een ondertapijt te gebruiken.

 

Past een vloerkleed wel bij mij?

Twijfel je nog? Leg dan eens een paar oude kranten neer om het effect van een vloerkleed te zien in jouw ruimte. Of gebruik onze vloerkleedvisualizer! Zo krijg je een heel goed beeld van hoe het er ongeveer uit komt te zien. Ook handig om de maat van jouw toekomstige kleed te bepalen.