Niets geeft meer voldoening dan het vinden van het perfecte meubelstuk of de perfecte meubelstukken voor uw huis. Eindelijk is uw woonwens werkelijkheid geworden en kunt u er volop van genieten. Het is nu tijd om achterover te leunen, te ontspannen en te genieten van het comfort van uw huis na al dat harde werk.

 

Dit is een gevoel waarvan we willen dat u er zo lang mogelijk van kunt genieten. Als u deze vier algemene tips voor meubelonderhoud volgt, hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw meubels er oud, versleten of beschadigd uitzien.

 

  1. Lees het onderhoudsetiket

 

Lees het onderhoudsetiket van uw meubels als u er een hebt ontvangen! Om ervoor te zorgen dat uw meubelen er goed blijven uitzien, moet u vertrouwd raken met de juiste verzorging door deze vier algemene verzorgingstips voor uw meubelen op te volgen. Eventuele specifieke instructies voor de verzorging van uw meubilair moeten worden verstrekt door de persoon die het aan u heeft verkocht als het niet met een label is geleverd.

 

  1. Voorkom blootstelling aan de zon

 

Houd uw meubels uit de zon, vooral onder ramen, om te voorkomen dat ze verbleken. Als uw meubilair onvermijdelijk in de zon moet worden geplaatst, overweeg dan om het regelmatig te draaien of te verplaatsen. Het barstproces van leren banken kan worden vertraagd door ze regelmatig te conditioneren.

 

Als u de schadelijke zonnestralen echt buiten wilt houden, kunt u overwegen een raamfolie aan te brengen.

 

  1. Draai

 

Elke dag hebben we de neiging om op dezelfde plek op onze bank of stoelen te gaan zitten. Door uw kussens te draaien, voorkomt u dat ze hun vorm verliezen. U kunt ook proberen om op een andere plek te gaan zitten, verandering kan tenslotte ook goed voor ons zijn! Stofzuig de kussens wekelijks om de tekenen van veroudering te vertragen. Het wordt aanbevolen om uw matrassen ook elke lente en herfst te roteren.

 

  1. Bescherm oppervlakken

 

Een tafelblad is erg onderhevig aan slijtage en scheuren. Er zijn verschillende manieren om het oppervlak te beschermen. Voor die vervelende watervlekken op glaswerk zijn onderzetters ideaal. Bescherm tafelbladen met placemats, tafelkleden, lopers of glasbedekkingen tegen vlekken van etenswaren, algemeen gebruik, of kunstschilderijen met krijtjes en stiften.

 

U kunt houten oppervlakken mooi houden door ze schoon te maken met een milde zeep op een vochtige doek, af te stoffen en te polijsten. Zorg ervoor dat u niet te veel poetst. Natuurlijke afwerkingen kunnen hierdoor verdwijnen.

 

Het leven gebeurt, zelfs als u uw meubelen zo goed mogelijk beschermt.

 

De volgende tips helpen u bij het schoonmaken van veelgebruikte meubelmaterialen:

 

Gebruik voor het schoonmaken van hout altijd een zachte doek en gebruik een mild schoonmaakmiddel voordat u een sterker middel gebruikt. Gebruik bij het schoonmaken een vochtige doek, geen natte doek, en gebruik bij het afdrogen een schone doek. Het hout mag niet verzadigd zijn.

Stof het oppervlak af voordat u leer reinigt. Gebruik een vochtige, niet natte doek om het leer af te nemen met een gelijk mengsel van azijn en water. Droog het oppervlak met een nieuwe doek.

Stofzuig eerst de stof om al het vuil en stof te verwijderen. Kijk op het onderhoudsetiket om te bepalen welke reinigingsmiddelen worden aanbevolen. Test een verborgen gedeelte voordat u het hele stuk reinigt als dat er niet is. Begin, indien mogelijk, met een zacht reinigingsmiddel.