Je bent waarschijnlijk net verhuisd naar een nieuw huis (gefeliciteerd!), moet de kamer van je kind inrichten, of je kind groeit op en wil een andere look, of misschien wil je gewoon de kamer opknappen. We zijn er om u te helpen bij het kiezen van het juiste vloerkleed voor uw kinderkamer!

Ontdek alles wat u moet weten door verder te lezen!

Kamer grootte

Een bed (of wieg) wordt het middelpunt van elke slaapkamer. Dit focuspunt helpt u niet alleen om de vorm, grootte en textuur van het vloerkleed te visualiseren, maar helpt u ook om de hele ruimte te definiëren.

Maak een mentaal beeld van de uiteindelijke look die je wilt

Hoe zou u de persoonlijkheid van uw kind omschrijven? Ben je blij, vrijgevochten of druk? Is hij vredig, kalm en houdt hij van boeken lezen? Het is mogelijk om kleuren en persoonlijkheden aan elkaar te relateren.

Als je de persoonlijkheid van je kind nog niet kent, ga dan misschien voor die van jezelf!  Versier voor het gebied waar je naar binnen wilt lopen, de kamer waar je veel tijd wilt doorbrengen en de plek waar je je baby wilt introduceren. Later opknappen kan altijd nog!

Visualiseer de fysieke ruimte voor het plaatsen van een vloerkleed als volgt:

  1. Om het gebied te zien en hoe u het vloerkleed wilt plaatsen, gebruikt u schilderstape (dat gemakkelijk te verwijderen is en het oppervlak niet beschadigt).
  2. Teken de kamer en schrijf de afmetingen op een stuk papier. Als u gaat winkelen, is het handig om de maten op te schrijven.

Het juiste vloerkleed kiezen voor je kinderkamer

Beperk je niet tot traditionele ronde of rechthoekige vloerkleden bij het kiezen van de vorm van het vloerkleed. Hier vind je abstracte ontwerpen, dierenprints en meer. Veel plezier en wees moedig!

Er zijn twee belangrijke overwegingen om in gedachten te houden bij het kiezen van een vloerkleedmaat:

  1. Overweeg een groot vloerkleed als je het vloerkleed over hardhouten vloeren gaat leggen, zodat het zoveel mogelijk warmte en functionaliteit biedt.

Een vloerkleed geeft extra demping en bescherming voor uw vloeren wanneer u een groter vloerkleed gebruikt.

  1. Het vloerkleed dat je zoekt wordt meer een accent als de slaapkamer al tapijt heeft. Als dit het geval is, kies dan een kleiner vloerkleed, misschien 5 bij 8 voet, en stop op slechts enkele centimeters van meubels.

Wat is het beste materiaal om te gebruiken?

Het juiste vloerkleed voor jou hangt af van het materiaal dat je kiest. Het is belangrijk om de volgende factoren in overweging te nemen bij het kiezen van het beste materiaal voor een kinderkamer:

      Spelen op de vloer moet functioneel en comfortabel zijn.

      Het vloerkleed moet vlekbestendig zijn of gemakkelijk schoon te maken zijn na theekransjes, speelafspraakjes in de middag, vrienden na schooltijd en andere activiteiten die het kwetsbaar maken voor slijtage.

      Een hypoallergeen vloerkleed is een vloerkleed dat niet verhaart zoals een machinaal geweven vloerkleed.

Voor een kinderkamertapijt zijn hier uw beste opties:

      De beste keuze is polyester, dat vlekbestendig is, niet vervaagt en perfect is voor ruimtes die veel zonlicht ontvangen en regelmatig morsen en knoeien.

      Een katoenen vloerkleed is hypoallergeen, gemakkelijk schoon te maken en niet synthetisch.

      Hoewel wol duurzaam is, kan het vervagen en vergieten. Woonkamers en eetkamers zijn de beste plaatsen om het te gebruiken.

      Echt of nep koeienhuid is bijvoorbeeld zacht. Het is perfect om naast een wieg of bed te leggen voor textuur en warmte.

Hoe zit het met de poolhoogte?

Onze website biedt verschillende poolhoogtes aan. Onze aanbeveling voor een kinderkamer is een shag-stapel. Waarom? Hier zijn een paar redenen:

  1. Er is geen verlies met shag-tapijten
  2. Wol, polyester en polypropyleen zijn enkele van de beschikbare materialen.
  3. Als je de voorkeur geeft aan iets neutralers, bieden we ook solide ontwerpen aan
  4. Een verscheidenheid aan texturen geeft karakter aan een kamer
  5. Als het weer koeler wordt, worden ze extra gezellig omdat ze zacht aanvoelen

Kinderkamertapijten: een laatste woord

Houd bij het kiezen van een vloerkleed voor de kinderkamer rekening met de maat, het materiaal en de poolhoogte. Er zijn veel karpetten om uit te kiezen op onze site.