Elk huis heeft baat bij een spiegel als decoratief element. Spiegels zijn veel meer dan alleen een plek waar je je outfit, kapsel of make-up kunt controleren voordat je het huis verlaat; ze spelen een vitale rol in het weerspiegelen van de ware potentie van elk huis. Er zijn zelfs ontwerpers die geloven dat je nooit te veel spiegels kunt hebben en dat is geweldig, want ze zijn een van die items die je in elke kamer kunt plaatsen, dus je kunt nooit te veel spiegels hebben!

 

Als je je huis wilt decoreren met spiegels, zijn hier 5 tips die je daarbij zullen helpen.

 

Maak gebruik van de verlichting in uw kamer

In uw huis zijn spiegels een geweldige manier om kleine, donkere ruimtes op te fleuren. Door het natuurlijke licht dat op de spiegel weerkaatst, wordt de kamer lichter. Het gebruik van spiegels is uiterst nuttig voor kamers zoals ingangen en gangen, omdat deze meestal weinig tot geen ramen hebben die licht en lucht in de kamer kunnen brengen.

Zodra de spiegel in de richting van het natuurlijke licht wordt gericht, begint de kamer onmiddellijk te stralen.

Open de kamer

Spiegels geven zonder twijfel de illusie dat een kamer groter is dan hij in werkelijkheid is. Er is geen betere ruimte voor dit doel dan de eetkamer. Deze ruimte heeft de neiging om snel vol te raken, vooral tijdens etentjes. Om ervoor te zorgen dat gasten zich meer op hun gemak voelen in een eetkamer, moet er een grote spiegel aan de muur worden bevestigd.

Spiegels gebruiken als een manier om een kamer te openen is niet de enige leuke manier om ze te gebruiken. De spiegels kunnen worden toegevoegd aan kasten in de badkamer of keuken, of ze kunnen zelfs worden gebruikt als een paneel om een kast in uw slaapkamer te bedekken. Er zal een merkbaar verschil zijn in de grootte van uw kamer zodra u dit doet!

Gespiegelde meubelen

Gespiegeld meubilair is een van de heetste trends in meubilair op dit moment. U kunt het gebruiken om een beetje glitter toe te voegen aan elke kamer in uw huis. De perfecte aanvulling op een huis is een verzameling van meubelstukken zoals dressoirs, tafels en ijdelheden. 

Er is een spiegellook dat past bij elke ontwerpstijl, dus u kunt er een vinden die bij uw huis past. Een rustieke of bohemien stijl spiegel zou een goede keuze zijn voor een rustieke of bohemien stijl huis, terwijl een schone spiegel afwerking zou geweldig zijn voor een meer traditionele, moderne, of hedendaagse stijl huis.

Denk buiten de doos

Je kunt veel plezier hebben met spiegels! Het is een goed idee om spiegels te gebruiken die abstract, antiek of gewaagd zijn. Op dezelfde manier als bij een schilderij, moet je spiegels tot het middelpunt van de kamer maken.

Speel met verschillende spiegels, hoe je ze ophangt en waar je ze ophangt om te zien wat voor jou het beste werkt. Als u een buitenruimte hebt, zoals uw veranda, kunt u overwegen daar een spiegel op te hangen. Zo voelt deze ruimte meer als een deel van uw huis, en kunt u uw stijl zowel binnen als buiten het huis laten zien! 

Hoewel gelaagdheid misschien als een kledingtrend wordt beschouwd, kan het ook een geweldige manier zijn om spiegels te gebruiken. Plaats voor een grote spiegel lege fotolijstjes, sculpturen, vazen en andere leuke voorwerpen en bewonder de kunst die ontstaat!

Mix en match

Door oude stijlen te combineren met nieuwe moderne spiegels creëert u een contrast dat zeker indruk zal maken op uw gasten. Het is een goed idee om verschillende texturen van lijsten te mixen en matchen. Een goede manier om houten lijsten te combineren met metalen lijsten is door ze te combineren. Het zou perfect zijn voor een huis met een bohemien stijl om dit spiegel idee te gebruiken.

Naast al deze geweldige ideeën over hoe te versieren met spiegels, zijn hier een aantal dingen die je moet vermijden bij het versieren met spiegels:

  1. Het gebruik van kleine spiegels op grote muren is een goed idee. Het is waarschijnlijk dat de spiegels verloren zullen gaan in de ruimte. Het is beter om een spiegel te kiezen die meer ruimte aan de muur vult dan een die kleiner is.
  2. Zorg ervoor dat u uw spiegels te allen tijde schoon houdt. Als het gaat om het decoreren van een huis, kunnen spiegels zo'n mooie toevoeging zijn. U wilt dit niet verpesten door er na verloop van tijd stof op te laten ophopen.
  3. Gebruik geen spiegels die het hele plafond van uw kamer bedekken. Met de komst van de disco is er een einde gekomen aan deze trend.
  4. Hang geen spiegels op zonder een plan in gedachten te hebben. Neem even de tijd om na te denken over wat het doel van de spiegel is. Zorg ervoor dat de spiegel die je kiest je inrichtingsdoel bereikt en dat hij goed past bij andere items in je huis.

Het belangrijkste om te onthouden is dat je plezier moet hebben bij het inrichten met spiegels