Tapijten trends 2020

 In het jaar 2020 hebben we de onbedwingbare behoefte aan verandering gekregen. En daarbij hoort de belofte voor frisse en nieuwe projecten in huis. Dit jaar maakt de aankleding van de vloer de overstap van achtergrond decor naar het middelpunt van een ruimte. In tegenstelling tot een rustige integratie in de inrichting, gaat het om opvallen. Om met een tapijt extra nadruk op de inrichting te leggen en de ruimte goed te benutten, is het van belang om op de hoogte te zijn van de laatste trends. En daarom leest u hier meer over de 10 spannendste trends op het gebied van tapijten en kleden voor 2020


Mooie patronen

Tapijten met patronen vallen op en zijn een verlengstuk van uw persoonlijkheid. Of het nu een klassiek patroon is zoals houndstooth, visgraat, paisley, kettingen, of een meer eigentijds en maximalistisch patroon, een mooi patroon brengt diepgang en betekenis aan uw inrichting. Met prachtige kleuren en contrasten zijn tapijten met een patroon de trots van iedere kamer. En sommige, zoals de diagonale streep, zijn een zeer gezinsvriendelijk onderdeel van de lopende trends bij kleden met een patroon. Dieren prints, zoals de antilope en hert, zijn terug van weggeweest en passen perfect bij de mensen die in contact komen met hun wilde kant. Daarbij komt dat ze heel goed passen bij een druk gezinsleven. Laten we ook de rustieke tapijten niet vergeten. Allesbehalve smakeloos zijn ze, en ze kunnen met hun natuurlijke kleuren en texturen wat rust aanbrengen in een kleurrijke inrichting.

Geweldige geometrie

We beginnen met een schone lei en vergeten alles wat we weten over de trends van vorig jaar. Geometrie is echter iets wat we nooit mogen negeren. Frisse geometrische lijnen hebben zich weten te ontwikkelen tot genuanceerde patronen en ze lijken in geen enkel opzicht op die we vorig jaar hadden. In tegenstelling tot de drukke patronen hierboven, is geometrie in andere opzichten gewaagd. Ze weten moeiteloos warme kleuren over te laten gaan in koude kleuren, en ze laten schitterende metaal-achtige vezels zien. Dit jaar gaat kwaliteit voor kwantiteit en kan een tapijt van goede kwaliteit herkend worden aan dikkere texturen en gewaagdere kleuren. De lijnen, kleuren en de textuur vormen samen een visueel schouwspel voor een anders sobere inrichting.

 

Lagen met luxe

U zit altijd goed met tapijt in meerdere lagen. Hoe meer hoe beter, zeker als ze bij de meubels passen. Stapel simpelweg uw favoriete tapijten op elkaar, met uw favoriete kleuren duidelijk in beeld en de minder geliefde kleuren ver weggestopt. Er is echter een makkelijkere manier om diepte te creëren, en die manier is hard op weg de wereld van interieur design te veroveren. Dankzij het ingewikkelde snij-en-lus- en patroonlusontwerp, kunt u laag na laag mooie vezels zien die hun eigen verhaal vertellen - maar dan op één tapijt. Met tapijten in lagen gelegd maakt u een heus mode statement, waarbij u meer uitgaat van de schoonheid van het met de hand geweven materiaal dan van de gewaagde kleuren. Met mooi vormgegeven groeven en verhoogde vezels springen ze in het oog zoals andere tapijten dat nooit zouden doen. Koppel deze mooie 'etsen' met hun prachtige textuur aan ton-sur-ton kleurenpaletten en benadruk uw stijl en verfijning.

Gewaagd & Helder

Het draait dit jaar volledig om tapijten waarmee u een statement maakt. Friese tapijten, waarbij we teruggaan naar de jaren '70, komen terug en nestelen zich tussen de trends met grotere en gewaagdere kleuren dan ooit tevoren. Maar het is niet allemaal monochroom en monotoon. Vloeiende kleuren en vormen lopen in elkaar over, botsen stijlvol op metalen oppervlakken en decadent stromende kleuren zijn de blijvertjes van dit jaar. Sterke tinten, die doen denken aan juwelen, weerspiegelen de turbulente tijd waarin we leven, terwijl vrije en ongestructureerde vormen en patronen uw aandacht afleiden en u op uw gemak stellen. De kleuren zijn helder en roepen naar iedereen dat er van ze gehouden moet worden, maar ze laten de kamer ook stralen door karakter en levendigheid. Combineer ze met neutraal gekleurd meubilair, donkere kussens, spiegels en veel glanzende oppervlakken om de kleuren volledig tot hun recht te laten komen.

Tile Rugs

Kunst is een weerspiegeling van het leven en dit geldt ook voor tapijten en tegels. Van rustieke plaids tot gewaagde kleurblokken en van koeienhuiden tot kleurrijk patchwork. Tegeltapijten kunnen er echt uitzien, maar zonder de kou of gladheid van tegelvloeren. De meest in het oog springende tegeltapijten hebben, in alle kleuren van de regenboog, aan elkaar genaaide vierkanten om uren naar te kijken. Maar anderen kunnen duotoon of monochroom zijn. Om ze te laten opgaan in de inrichting, voegt u gewoon wat fournituren toe aan de mix en laat u kussens en gordijnen pronken met uw keuze aan knopen en linten.

Cool Kelims

Deze betoverende Afghaanse creaties zijn weer helemaal terug dit jaar. Met een caleidoscoop van kleuren en patronen, zijn ze een lust voor het oog. We wanen ons weer even in het Perzische Rijk. Deze platgeweven tapijten zijn populair in het Midden-Oosten en eens in de zoveel jaar komen ze weer naar het westen om ons te verblijden en onze huizen te verwarmen. Met aardse, rustieke kleuren, zijn de authentieke kelims of kilims handgeknoopt door de Turkmenen in Azië. Ieder tapijt is uniek en kan gebruikt worden als raambekleding, muurtapijt, maar ook als vloerbedekking. De overvloed aan symboliek, ingewikkelde patronen en ingenieuze kleurencombinaties zorgen ervoor dat deze tapijten een musthave zijn deze zomer voor een inrichting met een etnische touch.

Natuurlijk Neutraal

Dit jaar staat Moeder Aarde meer dan anders in de belangstelling. En om haar te eren, maken huizenbezitters bewuste keuzes op het gebied van kleur. Aardse kleuren en monochrome designs zijn onderdeel van onze trendvoorspellingen. Echter, dit jaar zullen de natuurlijke tinten worden verrijkt met een vleugje azuur, oker en olijfgroen. De kleuren kunnen voor visuele effecten in elkaar overlopen en terechtkomen in een bad van zand, nude, of houtbruine tinten. Vindt u uw tapijten met aardetinten nog niet opwindend genoeg, dan staat het u natuurlijk vrij om uw kleurenschema compleet te maken met kussens, lopers en gordijnen in aardetinten die de kleuren subtiel weerspiegelen.

 

Eclectisch Etnisch

Ziet u het verschil niet tussen uw Navajo en Dhurrie tapijt, dan bent u niet de enige. Dit jaar zijn artisan tapijten de trend. Ze zijn casual, schitterend en niet kostbaar. En ze drukken meer uit dan veel andere tapijten doen. Of ze nu zorgvuldig geweven zijn of bewust niet bij elkaar passen, ze zullen uw hart veroveren met hun uitgesproken kleuren en patronen. Zorg ervoor dat u voor aankoop controleert dat het tapijt daadwerkelijk handgemaakt is door een lokale bewoner en niet uit massaproductie komt ergens aan de andere kant van de wereld. En bent u bereid om u te verbinden aan een traditioneel tapijt, dan bewaart u hier natuurlijk de beste plaats in uw huis voor, zodat u het door kunt geven als de tijd rijp is. Dit jaar draait het om een maximalistische inrichting en dit etnische tapijt is een perfecte aanvulling voor de huiseigenaar die houdt van zelf-expressie en het goed kan aanvullen en uitvoeren.

 

Groen Gaan

Interieur design raakt steeds verder verwijderd van goedkope wegwerp tapijten en komt steeds dichterbij duurzame oplossingen. In 2020 zal een tapijt dan ook meer een investering zijn. Het is de bedoeling dat het generaties meegaat. Of het nu recyclebaar is, gemaakt is door een bedrijf met een minimale CO2-voetafdruk, of gewoon slijtvast, een tapijt is tegenwoordig het resultaat van eco-vriendelijke en milieubewuste initiatieven. Gemaakt van natuurlijke vezels zoals wol, kokos, sisal, zeegras en jute, zullen deze tapijten niet alleen prettig zijn om naar te kijken, maar ook duurzaam of gezond. Licht en verlichtend als ze zijn, zijn handgeknoopte tapijten moeilijk te krijgen, maar zeker ook om te maken. Deze onweerstaanbare tapijten zijn een musthave voor de eigentijdse woningen, niet alleen vanwege comfort en stijl, maar ook omdat ze een nalatenschap bevatten. Of het nu een organische wolmix is, zijdeachtig bamboe of linnen, een groene keuze is goed voor u en voor Moeder Natuur.

Terug naar de Basis

De trend Terug naar de Basis zet zich door in 2020 en zal waarschijnlijk ook het jaar daarna doorlopen. We zien een verschuiving naar minimalistische, no-nonsense tapijten. Of het nu om bamboe of sisal gaat, het soort tapijt bepaalt of het voldoet aan de voorkeur voor eco-vriendelijkheid. Sommigen vinden een iets hardere sisal-tapijt heel fijn, terwijl anderen naar de donzige flotaki of het charmante chindi-tapijt neigen. Hoe dan ook, alles wat nodig is om over te schakelen naar een eenvoudig, zorgeloos, milieuvriendelijk vloerkleed is om een ​​ontwerp tegen te komen dat allesbehalve simpel is. En daar is hier geen tekort aan op Online Tapijten, waar designtapijten zich thuis voelen. Net als onze klanten.