Perfecte Tapijten voor Huisje, Boompje, Beestje

Hoe vaak hoor je ‘huisdieren en kleden gaan niet samen’. Dat is een hardnekkig misverstand, wat er helaas voor zorgt dat mensen kiezen tussen het een of het ander. Terwijl dat helemaal niet nodig is. Goed nieuws dus voor iedereen die van fluffy en zacht houdt: zowel je huisdier als een mooi tapijt voelen zich prima samen thuis in jouw interieur. Het juiste kleed tovert jouw woning om tot een thuis voor alle familieleden, van welke soort ook. Om te laten zien hoe goed huisdieren en tapijten bij elkaar passen, hebben we zelfs een lijst gemaakt met de ideale eigenschappen voor huisdier kleden. Zo laat je jouw hondje, kat of zelfs exotische beestjes zich helemaal thuis voelen

Duurzaamheid is Key

Denk je erover na om een mooi kleed in huis te halen en heb je een gezellige fluffy huisgenoot? Ga dan voor een tapijt van een duurzame kwaliteit. Vervang losse kleedjes door een vloerkleed dat bestand is tegen enthousiast gekwispel of tegen de slijtage van het lievelingsligplekje van je kat. Heb je een tegelvloer? Kies dan voor een kleed met een anti-sliplaag, zodat alles goed blijft liggen tijdens speelse uurtjes. Tegenwoordig heb je prachtige kleden in stevige materialen die weinig onderhoud vergen. Denk aan zeegras, jute, hennep en andere duurzame vezels die prima tegen een stootje (en pootje) kunnen.


Camouflage voor Haren

Fluffy en zacht komt meestal met haren of haarballen all over the place. Veel synthetische stoffen trekken haar en stof aan, met als gevolg dat binnen twee dagen je kleed onder de haartjes zit. Lastig te verwijderen! Wil je die ergernis vermijden, dan kies je beste voor antistatische materialen. Als dat geen optie blijkt, spray je als alternatief met verdunde wasverzachter. Dat werkt wonderen om de statische aantrekking te verminderen en ruikt nog heerlijk ook. Nog een alternatief is de keuze voor een laagpolig tapijt. Maar voor wie fan is van lekker zachte, fluffy kleden, is een speciale stofzuiger voor diereneigenaars je beste vriend. Daarmee zuig je niet alleen de haren weg, maar ook vlooien en andere ongerechtigheden die zich graag verschuilen in lastig te bereiken plekjes.


Aardetinten: Minder Werk, net zo Mooi

Wist je dat veel huisdieren kleurenblind zijn? Het kleurenspectrum van een hond reikt niet verder dan tinten geel, grijs en blauw. Katten moeten het doen met een veel vager en minder kleurrijke kijk op het leven dan wij mensen. Voor je huisdier maakt de kleur van dat fijne zachte kleed dus niet uit. Voor jou natuurlijk wel, vooral als je overweegt om een doorgaans wat duurder wollen kleed aan te schaffen. Een huisdiervriendelijke kleur is eigenlijk alles wat haartjes, urine, kwijl en de eventuele maagsappen camoufleert. Heb je een wat grotere hond met een donkere vacht, dan kijk je het beste uit naar een kleed in een wat diepere kleur, zoals mokka, amber of roodbruin. Er valt genoeg moois te kiezen voor alle soorten en maten huisdieren.

 

Leid de Aandacht af met Opvallende Patronen

Als je van kleur houdt, hoef je je helemaal niet druk te maken over huisdieren op je vloerkleed. Maak gewoon een slimme keuze in het dessin. Wat dacht je van grootse en rijke patronen, die ook nog eens perfect passen bij het speelse karakter van jouw hond of kat? Kleuren maken altijd vrolijk en bovendien camoufleren ze perfect de kleine ongelukjes die horen bij jouw leuke fluffy huisgenootje. Ga voor onregelmatige vormen of abstracte contouren, veel kleur en unieke motieven om de aandacht af te leiden van haren en vlekken. Bij ons vind je de leukste kleurrijke kleden in allerlei dessins, perfect voor zelfs de levendigste beestjes zoals je rondspringende konijn of gezellige parkiet.

 

Vlekvrije Kleden Blijven Schoon

Deurmatten nemen veel vocht en viezigheid op, maar zijn helaas vaak aan de kleine kant. Je viervoeter kan gerust met zijn modderpoten je huis binnenkomen na een ochtendloopje in de dauw en je deurmat vangt het ergste vuil wel op. Maar als je op zoek bent naar een groter formaat kleed voor in je woonkamer en met een luxere uitstraling, dan zit je goed met een vlekvrij vloerkleed. Vlekvrije vloerkleden zijn ideaal voor koudere, vochtige klimaten. Ze zijn verkrijgbaar in een grote variëteit aan kleuren en dessins. Van abstract tot grappige schilderingen: vlekvrije kleden zijn in het bijzonder zo geliefd omdat ze eigenaren van huisdieren perfect helpen de onvermijdelijke modderpoten op hun mooie kleed te vermijden.

Geurvrije Kleden zorgen voor een Knusse Woning

Hoogpolige tapijten, wollen kleden en polyester exemplaren geven na een bepaalde tijd helaas een wat onfris luchtje af. Dat komt door alle bacteriën die zich gezellig kunnen settelen in deze materialen. Denk daar nog de geur bij van een natte vacht na een wandeling in de regen en je huis ruikt ineens naar ‘natte hond’. Dus, als je jouw sociale omgeving tot vriend wil houden, overweeg dan een kleed met eigenschappen die nare geurtjes kunnen neutraliseren. Bamboe is fijn voor zowel het oog als de neus. Kleden van bamboe viscose staan er bekend om dat ze antimicrobiële eigenschappen hebben – ze houden in ieder geval de verspreiding verspreiden van bacteriën tegen, anders dan wol of polyester.

Voordeliger uit met Bijt- en Krasvaste Kleden

Vroeger of later zal je hond lekker in je kleed willen bijten en katten vinden het heerlijk om hun nageltjes te scherpen aan jouw hoogpolige tapijt. Een goede manier om jouw mooie vloerkleed te redden van een bestaan als speelgoed om op te kauwen, is om te kiezen voor een wat zwaarder carpet. Als jouw huisdier het lastiger vindt om je kleed om te rollen of ermee te slepen, heb je minder kans dat er gekauwd en gekrabd wordt. Honden en katten zijn dol op synthetische materialen voor hun spelletjes, maar natuurlijke materialen doen het ook prima. Denk aan jute en hennep, maar ook aan dierenhuid. Goed leer is vuurbestendig en kan zo’n beetje niet stuk. Ook - anders dan ruwe stukjes, kauwbotten en knopen - heeft een zacht kleed heel weinig aantrekkingskracht voor een huisdier. Let er wel op dat je huisdier al zindelijk is voordat je een dierenhuid koopt. Een ongelukje op dit materiaal is heel lastig weer schoon krijgen.

Indoor & Outdoor Kleden

Het is altijd een goed idee om je bewust te zijn van de weersomstandigheden in jouw omgeving, voordat je losgaat met een luxe vloerkleed. Zo heb je extra plezier van een veelzijdig carpet dat je ook in de tuin kunt gebruiken, bijvoorbeeld om je kinderen lekker warm te laten spelen terwijl jij in de tuin bezig bent of de barbecue voorbereidt. Op die manier sla je twee vliegen in één klap: je bent lekker buiten, maar kunt toch je kinderen en huisdieren veilig in jouw blikveld laten spelen. Een super idee dat een groot ruimteprobleem oplost en nog voordeliger uitpakt ook. Want waarom zou je twee kleden aanschaffen – en in opbergen – als het ook met één slim gekozen carpet kan?

Dit waren alle eigenschappen waar je als huisdier eigenaar rekening mee kunt houden voordat je een kleed aanschaft. Voordat we ervandoor gaan, met huisdieren en al, delen we graag nog 8 simpele tips met je om jouw kleed jarenlang in topconditie te houden. Zelfs met alle enthousiaste trappelpootjes, houd je met deze handige tips je vloer netjes en schoon:

 

  • Een stofzuiger specifiek ontworpen voor huisdieren. Deze stofzuigers zijn wat duurder dan gewone stofzuigers, omdat ze heel fijne haartjes en viezigheid kunnen opzuigen die diep in het kleed wonen. Dit gebeurt met speciale borstels die het vuil losmaken en opvangen. 

    • Spuit je tapijt om de zoveel dagen in met verdunde wasverzachter. Op die manier vermijd je statische aantrekking. De haartjes van huisdieren kunnen heel fijntjes zijn en sommige vuil is nauwelijks zichtbaar voor het menselijk oog. Maar beide zijn zeer allergeen. Wasverzachter helpt om duidelijk minder haartjes en vuil aan te trekken.

    • Gebruik vochtige huishoudhandschoenen als je de haren van je kleed wil verwijderen. De wrijving tussen je rubberen handschoenen en je tapijt zorgt ervoor dat de haartjes aan je handschoenen blijven plakken. Om de haartjes eraf te krijgen, hou je de handschoenen gewoon even onder de kraan.

    • Kom je een dot opgehoopt haar tegen, wrijf het vloerkleed dan in met een opgeblazen ballon. Ook hier doet de statische elektriciteit wonderen om je de haren los te krijgen.

    • Gebruik pluisrollers en dierenhaar-rollers. Gewone haarrollers helpen niet zo goed bij grotere huisdieren en het is duur om ze te vervangen. Tegenwoordig kun je wasbare haarrollers vinden, net als een keur aan speciale borstels voor kleden en stoffering.

    • Sprays die huisdier geurtjes neutraliseren of neutraliserend schuim zijn een prima kortetermijnoplossing. Vermijd wel het contact met de huid want ze bevatten alcohol. Wil je zelf een alternatief maken? Gebruik dan zuiveringssoda en citroensap, prima als tussenoplossing voor kleine oppervlaktes.

    • Azijn neutraliseert geurtjes uitstekend. Heb je geen urine- of geurverwijderaar in huis, mix hem dan makkelijk zelf. Een eenvoudig mengsel van water en azijn neutraliseert de indringend ruikende ammonia in urine.

    • Probeer eens een dieptereiniging met een tapijtreiniger. Let er wel op dat je vloerkleed daarna wat vochtig kan achterblijven, dus zorg voor een goede ventilatie of hang je kleed daarna te drogen.



Hopelijk hebben we je met bovenstaande tips op weg geholpen om de aanschaf en het onderhoud van jouw weelderige kleed zo soepel mogelijk te laten verlopen. Voor je hele gezin, inclusief huisdieren. Als je eenmaal klaar bent voor een luxe tapijt, vind je een overvloed aan huisdiervriendelijke kleden bij Online Tapijten, waar boutique kleden samenkomen met hippe en moderne lifestyle.