Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Familiebedrijf sinds 1907
Gratis, snelle levering
30 dagen retourgarantie
Buy now, pay later!

ZIJDE TAPIJTEN IN ALLE MATEN EN KLEUREN

per pagina
  1. Rugsman Shah Classic
    4999 3499
per pagina

Zijden tapijten worden vaak beschouwd als een van de meest unieke en mooie tapijten. Ze zijn vaak ideaal voor huizen of kamers waarin ze geen zware voetverkeer hebben. Tegelijkertijd, aangezien zij over het algemeen duurder zijn dan andere typen, moet u ook rekening houden met het prijskaartje.

Voordelen van een zijde tapijt

Zijden tapijten zijn, zoals gezegd, prachtig. Ze zijn zodanig ontworpen, dat is ineens ook de reden waarom veel mensen het leuk vinden om ze te verzamelen. Afgezien van het uiterlijk, is er iets met de vezel zelf die het uniek maakt.

Zijde wordt beschouwd als een van de sterkste vezels. Met deze kracht kunnen tapijtwevers verbazingwekkend ingewikkelde ontwerpen maken met zijdenvezel, met enkele knoopcijfers die drie maal of vier maal zo hoog kunnen zijn in vergelijking met andere tapijten.

Door de sterkte van zijdevezel zijn deze tapijten typisch dunner dan andere tapijten. Ze zijn ook kleurrijker en flexibeler. Als zodanig worden ze meestal beschouwd als een van de meest waardevolle tapijten.

Onderhoud van een zijde tapijt 

Net als bij elk ander tapijt, behelst het schoonmaken van zijden tapijten de noodzaak om de vlek zo snel mogelijk te verwijderen. Zodra u er iets op ziet, moet u onmiddellijk opruimen, zodat de vlek niet in de vezels van het tapijt wordt geabsorbeerd.

Als preventieve maatregel, zorg ervoor dat u ook vaak uw tapijt stofzuigt. U kunt dit ten minste driemaal of vier keer per week doen. De schoonmaaktemperatuur moet onder 120 graden Fahrenheit worden gehouden.

Zorg ervoor dat u geen sterke bleekmiddelen, glansmiddelen of sterke huishoudelijke reinigingsmiddelen gebruikt, evenals andere alkalische producten die het materiaal alleen kunnen beschadigen. Het tapijt moet zo snel mogelijk worden gedroogd, direct na het schoonmaken.