Gratis levering binnen EU* Gratis levering binnen EU*
30 dagen retourgarantie 30 dagen retourgarantie
Veilig online betalen Veilig online betalen
Gecertificieerd door Becommerce Gecertificieerd door Becommerce

Viscose X

tapijten
1 2 3 4 5 6 7
verfijn hier uw zoekopdracht
sorteren op:    
algemeen
tapijten
1 2 3 4 5 6 7


Viscose tapijten zijn gemaakt van kunstmatige rayon filamenten, zodat ze niet ideaal zijn voor elk gebied van een huis dat veel voetverkeer zal zien. Ze zijn echter vaak erg betaalbaar, en veel massaproducties van hen worden gedaan om tapijten te produceren die er eigenlijk uit zien als zijde. Zo krijg je iets dat er goed uitziet tegen een lage prijs, maar de duurzaamheid zorgt er wel voor dat je het dan best niet in een te drukke kamer of ruimte legt. 

Viscose tapijten zijn bekend om vrij snel tekenen van slijtage te vertonen. De rayonvezels zijn zwakker dan andere materialen en beginnen te breken na na ongeveer zeventig keer na voetdruk te buigen. Dat wordt vergeleken met tweeduizend keer voor echte zijdevezels en tienduizend voor wolvezelvezels.

Viscose tapijt heeft cellulose in de rayonvezels, en dat verandert vanzelfsprekend tot een gele kleur wanneer het nat is, dus eventuele vlekken die je zou hebben, gaan mogelijk op deze manier intrekken. Het zou kunnen lijken op huisdier urine. Geelvorming kan ook optreden na het schoonmaken. Een goede manier om dit te minimaliseren is citroenzuur, azijn of azijnzuur te gebruiken om te spoelen en dan het tapijt snel te drogen wanneer u het schoon maakt. Dit vergelingsprobleem is robuuster met de leeftijd van het tapijt.

Professioneel reinigen is niet altijd mogelijk met viscose tapijt. Aangezien rayonvezels niet bekend zijn om kleurstoffen goed vast te houden, zijn het vervagen of veranderen van kleuren vaak niet omkeerbaar. Professionele schoonmakers doen best een kleurstof test voordat ze viscose schoonmaken, omdat sommige schoonmaakprocessen het tapijt daadwerkelijk zullen vernietigen. Wateroplossing wordt het beste vermeden als het mogelijk is, maar zelfs met een laag vochtige reiniging met onjuiste chemicaliën of hoge temperaturen kan het tapijt worden vernietigd. Stomerij is meestal een veilige optie, gelukkig, hoewel het niet zo effectief is als u soms zou hopen.

Het in contact komen met vrijwel elke vloeistof betekent dat rayonvezels ongeveer de helft van hun kracht verliezen. Viscose tapijten worden daarom vaak beschouwd als tijdelijke stukken, omdat het standaardvoetverkeer ze vrij snel zal verslijten. Als u een viscose tapijt heeft of vind, wier patroon, kleuren of afbeelding u wilt, hang het op uw muur , of leg het in een ruimte waar niet super veel verkeer is , enkel en alleen voor visueel decor.

Niet gevonden wat u zocht? Laat u inspireren door onze mooie collecties in de categorie 'viscose tapijten in alle maten en kleuren', klik hier
tegen sluitingstijd gebeld over een tapijt, ik werd nog keurig te woord gestaan, het tapijt wat ik zocht was leverbaar en 2 dagen later had ik het in huis (België-Nederland). Super! c.c.n. apeldoorn Nederland