Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Familiebedrijf sinds 1907
Gratis, snelle levering
30 dagen retourgarantie
Buy now, pay later!

ACRYL TAPIJTEN & VLOERKLEDEN

Filters
Selectie verfijnen
Motief
Collecties
Merken
per pagina
 1. Rugsman Rio 63
  vanaf 65 vanaf 55.25
 2. Acsento Grunge Metallic
  vanaf 469
 3. Mart Visser Berger Black Lily 23
  vanaf 439
 4. Acsento Grunge Moon
  vanaf 429
 5. Rugsman Onyx 69
  vanaf 399 vanaf 339.15
 6. Rugsman Brush 54
  vanaf 465
 7. Rugsman Brush 11
  vanaf 465
 8. Mart Visser Metral Faded Gold 14
  vanaf 419
 9. Acsento Diamo Brown
  vanaf 309
 10. Rugsman Brush 35
  vanaf 465
 11. Acsento Merron Grey
  vanaf 469
 12. Mart Visser Harper Indigo Blue 36
  vanaf 419
 13. Acsento Meda Rust
  vanaf 469
 14. Rugsman Blanco 33
  vanaf 465
 15. Acsento Grunge Rose
  vanaf 469
 16. Rugsman Rio 44
  vanaf 65 vanaf 55.25
 17. Mart Visser Harper Yellow Moon 63
  vanaf 419
 18. Mart Visser Metral Wolf Grey 22
  vanaf 419
 19. Acsento Rabat Blue Taupe
  vanaf 469
 20. Mart Visser Metral Rough Linen 12
  vanaf 419
 21. Rugsman Blanco 47
  vanaf 465
 22. Mart Visser Harper Terra Brique 65
  vanaf 419
per pagina

Acryl is een door de mens gemaakte vezel die als eerste door Dupont Corporation is ontwikkeld in 1941. Een opvallend kenmerk van het acryl is dat het verschilt van andere synthetische vezels, acryl heeft de eigenschappen van natuurlijke wol. Het heeft het uiterlijk en het gevoel van wol. Echter, vanwege de bron, is acryl veel goedkoper dan wol. Als zodanig, waren acryl tapijten heel populair in de jaren vijftig en de jaren '60. Aangezien wol de standaard vezel was voor de productie van de beste tapijten, leek acryl een uiterst geschikt alternatief. Er werd echter later gerealiseerd dat deze vezel niet helemaal gelijk is aan een wollen tapijt.

De populariteit ervan leidde niet alleen voort uit het feit dat het de look en feel van wol had. Er was meer mogelijk in het tekenen in acryl, alsook de weerstand tegen schimmel. Wol die een natuurlijke vezel is, is vrij gevoelig voor schimmel en als zodanig is het belangrijk om het tapijt droog te houden om schimmel te vermijden. De chemische samenstelling van acryl maakt het bestand tegen schimmel. In tegenstelling tot wol dat een natuurlijke vezel is, is een acryl tapijt bestand tegen motten door de chemische samenstelling ervan.

Acryl gebaseerde tapijten hebben ook de eigenschap dat ze snel drogen. Wollen tapijten hebben de neiging om na het schoonmaken veel water te behouden, een eigenschap die hun bruikbaarheid tussen wastafels vermindert. Echter, acryl stoot het water vrij snel af, waardoor het tapijt snel droogt. Andere eigenschappen die de consumenten aantrekken en nog steeds een voordeel zijn aan acryl tapijten, zijn bijvoorbeeld de weerstand tegen vervuiling, vlekken, statische elektriciteit en natuurlijk ook zijn kleurvastheid!

Maar net zoals bij andere vezels, heeft acryl zijn eigen kleine nadelen. Het belangrijkste nadeel van acrylvezel is hun gevoeligheid voor afbraak. Het is gebruikelijk dat acrylvezels afbreken door normale trekkracht of wrijving. Daarnaast heeft de vezel de neiging om te beginnen pluizen met de tijd. Daarom is kiezen voor een tapijt in acryl niet de beste optie als het gaat over een ruimte met veel verkeer.

Acryl gebaseerde tapijten, alsook met de hand gevlochten, met de hand getufte of machinaal getufte tapijten, worden het beste gebruikt in kamers met weinig verkeer, zoals bijvoorbeeld slaapkamers. Bovendien, is acryl nog in het bezit van de snel-drogen eigenschap, en dus kunt u ook een acryl tapijt in uw badkamer gebruiken. Het gebruik van dit tapijt in dit deel van uw huis vermindert de zorg dat uw badkamer tapijt niet snel genoeg droogt om een veilige, schone en een frisse badkamer te onderhouden.