Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Familiebedrijf sinds 1907
Gratis, snelle levering
30 dagen retourgarantie
Buy now, pay later!
Paarse tapijten
Mooi bij basiskleuren

Paars is de kleur van de hoop, maar ze straalt ook rijkdom en sensualiteit uit. Net zoals roze is het een kleur voor durvers, zeker als je voor een uitgesproken paars tapijt gaat. Maar het spectrum is breed: van zacht lila tot koel violet en intens purper. Een paars tapijt of een vloerkleed met paarse ondertoon doet het goed bij basiskleuren zoals wit en zwart, of warme tinten als beige en crème.

Filters
Selectie verfijnen
Kleur
Motief
Collecties
Merken
per pagina
Pagina
per pagina

Paars is een kleur en symbool van royalty's, dus als u een vleugje luxe wilt toevoegen aan uw huis, dan kunt u misschien overwegen om paars tapijten te kopen. Afgezien van dat idee, kan de kleur paars, vooral als ze in tapijten worden gezien, bijdragen aan het genereren van 'chi', zoals per Feng Shui-leer. Dus wanneer u meer energie nodig heeft om over uw dag te gaan, kunt u overwegen om zo'n tapijt voor uw kamer te kopen.

Voordelen van een paars tapijt 

Verminderd stress

Paars is bekend als een van de kalmerende kleuren in het spectrum, en paarse tapijten kunnen u daarbij helpen. Als je voortdurend gestrest bent vanwege school, werk of zelfs met het leven in het algemeen, dan kan je een paars tapijt toevoegen in je directe omgeving, zodat je tot rust kan komen.

Veelzijdigheid

Paarse tapijten kunnen perfect samengaan met verschillende soorten interieur, en het kan zelfs helpen om een gemeeschappelijk thema te harmoniseren. Dit werkt ook in de andere richting, namelijk dat zo'n paars tapijt kan helpen om de ruimte op te splitsen, zonder dit overdreven te doen. Zoals gezegd passen paarse tapijten in veel inrichtingen, en ze zijn makkelijk verplaatsbaar. Mooie combinatie als je het ons vraagt!

Een paars tapijt onderhouden 

Wanneer deze tapijten een vlek zouden hebben, kan het soms moeilijk zijn om deze te verwijderen. Het eerste dat u moet doen wanneer je iets morst, is met een droge doek beginnen deppen, zodat het de meeste vloeistof al kan opnemen. Hou er wel rekening mee dat je zeker geen bleekmiddel, zeep of andere mag gebruiken. Deze bevatten namelijk chemicaliën die de vezels van het tapijt zouden kunnen beschadigen.

In plaats van deze middelen te gebruiken kan je eventueel wel met een beetje citroensap of azijn gebruiken. De keuze hiervan hangt af van de soort vlek dat er in je tapijt is.