Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Familiebedrijf sinds 1907
Gratis, snelle levering
30 dagen retourgarantie
Buy now, pay later!
Groene tapijten
Natuurlijke sfeer

Met een groen tapijt haal je de natuur in huis, zeker als het vloerkleed blad- of bloemmotieven vertoont. Als je houdt van een rustige sfeer, kies dan een lichte of kaki variant. Mag het wat gedurfder of intenser? Ga dan voor felgroen of smaragdgroen. Donkergroen straalt klasse uit, terwijl saliegroen en grijsachtig groen zich thuis voelen in een Scandinavisch of landelijk interieur.

Filters
Selectie verfijnen
Motief
Collecties
Merken
per pagina
 1. Acsento Nuance Olive
  vanaf 469
 2. Nourison Anya 01 Ivory Mint
  vanaf 205
 3. De Munk Carpets Rinaldo 06
  vanaf 1159
 4. Morris & Co Bower Twining Vine Green 128207
  vanaf 829
 5. Marimekko Isot Kivet Green 132507
  vanaf 685
 6. Orla Kiely Solid Stem Basil 463607
  vanaf 299
 7. Florence Broadhurst Japanese Bamboo Jade 039507
  vanaf 549
 8. Laura Ashley Redbrook Duck Egg 81807
  vanaf 475
 9. Marimekko Unikko Dark Green 132207
  vanaf 1715
 10. Morris & Co Bird Tump Green 128307
  vanaf 799
 11. Perletta Knot 446 Dawn
  500
 12. De Munk Carpets Firenze 26
  vanaf 1319
 13. Laura Ashley Catarina Fern 80807
  vanaf 699
 14. Morris & Co Blackthorn Tump 428507
  vanaf 349
per pagina

De kleur groen bevordert veel psychologische voordelen, waaronder het genereren van balans en harmonie. Als zodanig kunnen groene tapijten u helpen een gevoel van vrede in de kamer te brengen. Het kan evenwicht brengen in de inrichting van een kamer, en het kan ook bijdragen tot het bereiken van innerlijke vrede, die nuttig kan zijn als u dagelijks last hebt van stress.

Voordelen van een groen tapijt

Psychologische voordelen

Zoals we eerder al zeiden, kan het toevoegen van een vleugje groen in je kamer ( meer specifiek met een tapijt ), je positief helpen op emotioneel vlak.  Het helpt de stemming te versterken, omdat het kan helpen bij het opbouwen van meer positieve vooruitzichten op het leven, wat anders heel moeilijk zou zijn als u constant voelt dat u het gewicht van de wereld op uw schouders draagt.

Comfort

Groene tapijten zorgen voor een gevoel van comfort, en het kan zelfs een goed gespreksonderwerp worden. Wanneer u zich in een bepaald gebied van het huis bevindt, zoals een woonkamer of slaapkamer, kan het een warm en uitnodigend gevoel geven aan de directe omgeving. Het creëert een comfortabel en gezellig gevoel, die zelfs voordelig kan zijn wanneer die koude wintermaanden er aankomen.

Onderhouden van een groen tapijt 

Wanneer u uw groene tapijten niet goed schoonmaakt en onderhoudt, kunnen ze veel hoeveelheden stof en vuil verzamelen. Als dat het geval is, dan heeft het tapijt misschien niet veel meer over van de kleur groen waar je van kan genieten.

Als het lang geleden is sinds u uw groene tapijten schoongemaakt heeft, dan wordt er voorgesteld om te kiezen voor diepe reiniging. Er zijn verschillende opties voor het diepreinigen van uw groene tapijten, zoals stoomwinning, laag vocht of stomerij. Zorg ervoor dat het materiaal van uw groene tapijten compatibel is met bepaalde reinigingsmethoden. Controleer het etiket alvorens te beslissen, want het kan wellicht de beslissende factor zijn of uw tapijten een lange levensduur kunnen hebben of niet.