banner

Redenen om te decoreren met platgeweven tapijten

Tapijten kunnen een goede manier zijn om uw huis aan te kleden. Of u nou een accessoire zoekt voor de woonkamer, slaapkamer of kinderkamer, een tapijt kan aan elke ruimte veel sfeer toevoegen. Zelfs in een ruimte zoals de hal kan een tapijt een fijne toevoeging zijn. Vloerkleden zijn niet alleen prachtig om te zien, ze zijn ook nog eens functioneel. Een zacht kleedje onder uw blote voeten als u uit bed stapt voelt immers een stuk fijner dan een koude houten vloer en kinderen zullen liever op een tapijtje gaan zitten spelen dan op het harde laminaat. Platgeweven tapijten kunnen van veel waarde zijn, in welke ruimte dan ook. We geven u hier de belangrijkste redenen waarom ook u uw huis zou moeten decoreren met platgeweven tapijten.

Wat zijn platgeweven tapijten?

Voor we u vertellen waarom u uw huis zou moeten decoreren met platgeweven tapijten, is het natuurlijk belangrijk dat u weet wat platgeweven tapijten precies zijn. Een platgeweven vloerkleed is een kleed dat gemaakt is zonder knopen. Het oppervlakte van het kleed ziet er daardoor plat en gelijkmatig uit. Door het gebruik van speciale garens kan er een mooi effect worden bereikt. Plat weven is een populaire techniek voor de productie van uiteenlopende, trendy tapijtstijlen. Oorspronkelijk werden platgeweven tapijten gebruikt in de nomadencultuur. Omdat nomaden erg veel onderweg waren, hadden zij kleden nodig die licht genoeg waren om mee te nemen. Platgeweven tapijten waren hier erg geschikt voor. Een van de bekendste soorten platgeweven kleden is de Kelim. Dit is een zeer kleurrijk kleed met kenmerkende groeven. Maar platgeweven tapijten komen in vele soorten en maten. Dit soort vloerkleden hebben zowel esthetische als functionele voordelen, waardoor ze erg geschikt zijn als decoratie.

Use of rugs

Tapijten in alle kleuren en patronen

Bij de keuze voor een vloerkleed speelt het uiterlijk uiteraard een grote rol. Platgeweven tapijten komen in de meest uiteenlopende kleuren en patronen. Dit maakt ze zeer geschikt als decoratie. Er zal altijd wel een kleur of patroon te vinden zijn dat perfect in uw kamer past. Welke stijl de rest van uw meubilair ook heeft, er zal altijd een platgeweven tapijt te vinden zijn dat hier mooi bij past. Zoekt u iets om uw neutraal gekleurde kamer meer sfeer te geven? Dan kiest u voor een mooie, opvallende kleur of druk patroon. Als de rest van de inrichting al behoorlijk druk is, dan zijn er genoeg eenvoudige patronen en kleuren beschikbaar om de kamer juist een rustigere uitstraling te geven. Zo kunt u altijd kiezen voor een tapijt dat precies de juiste toevoeging aan de ruimte is.

Een platgeweven tapijt is goed te betalen

Hoe mooi vloerkleden ook zijn, het is altijd een flinke investering om er eentje aan te schaffen. Gelukkig zijn veel platgeweven vloerkleden een stukje goedkoper, dan als u een Perzisch of Berber tapijt zou kopen. Er zijn veel goede kwaliteit platgeweven vloerkleden die bij veel mensen prima binnen het budget zouden passen. De grote keuze aan betaalbare kleden is zeker een goede reden om dit soort vloerkleed te overwegen als u uw woning wilt decoreren.

Sterke, onderhoudsvriendelijke kleden

Als u zorgvuldig een tapijt uitgezocht heeft, wilt u er natuurlijk ook wel langere tijd van kunnen genieten. Gelukkig zijn platgeweven tapijten erg sterk en blijven ze daardoor lang mooi. Vooral in ruimtes waar andere kleden minder praktisch zijn, omdat er bijvoorbeeld heel veel overheen gelopen wordt, kan een platgeweven kleed de oplossing bieden. Dit soort kleden is zelfs zo sterk, dat ze buiten gebruikt kunnen worden.

Rugs protection

Daarnaast zijn dit soort tapijten eenvoudig te reinigen. Dit maakt ze erg geschikt voor families met kleine kinderen, waar regelmatig ongelukjes kunnen gebeuren. Iedereen in het gezin kan enthousiast gebruik maken van het tapijt, zonder dat u bang hoeft te zijn dat het tapijt hier onder zal lijden.

Geen zorgen over pluizen

Veel mooie kleden hebben een geweven wollen oppervlakte, waar tijdens het gebruik veel pluizen vanaf kunnen komen. Om uw kamer schoon te houden, zult u als u in het bezit bent van zo'n kleed, vaak extra moeten stofzuigen. Ook kunnen de pluizen extra vervelend zijn voor mensen met last van allergie. Allergenen en stof blijven langer hangen in de pluizen die het kleed afgeeft. Bij een platgeweven tapijt heeft u al deze problemen niet. Een platgeweven kleed pluist niet en is eenvoudig te stofzuigen. Allergenen zullen ook veel minder in het kleed blijven hangen. Dit maakt het een perfecte keuze voor iedereen.

Ze zijn eenvoudig te verplaatsen

Hoewel een kleed een kamer veel extra sfeer kan geven, kan het tegelijkertijd de mogelijkheden van de kamer beperken. Een groot, zwaar vloerkleed verplaatst u niet zo eenvoudig en alle veranderingen die u aan uw kamer wilt doen, zullen dus altijd afgestemd moeten worden op het kleed dat er al ligt. Een platgeweven kleed heeft daarentegen een lichte structuur, waardoor het eenvoudiger te verplaatsen of zelfs weg te halen is. Dit zorgt ervoor dat u meer flexibiliteit heeft in de decoratie van de rest van de kamer. Als u meerdere platgeweven tapijten in huis heeft, kunt u er zelfs makkelijk voor kiezen om kleden soms met elkaar om te wisselen. Zo creëert u keer op keer een nieuwe uitstraling voor uw huis, zonder extra te hoeven investeren.

Available rugs

Platgeweven kleden reguleren de temperatuur

Kleden worden al eeuwen gebruikt om kamers extra te isoleren. In de winter kan een kleed een fijne toevoeging zijn om wat warmte vast te houden. Maar waar warmte vasthouden in de winter gewenst is, wordt het in de zomer een ander verhaal. Traditionele, zware kleden houden ook in de zomer de warmte vast, waardoor een ruimte onbedoelt nog warmer kan worden.

Platgeweven kleden hebben echter een luchtige structuur van katoen, waardoor warmte in de zomer juist niet vastgehouden wordt. In de winter werkt een platgeweven kleed, net als alle andere tapijten, isolerend. Een platgeweven kleed is dus het hele jaar door perfect.

Het perfecte kleed voor iedereen

Platgeweven tapijten komen dus in alle soorten, maten en patronen die u zich maar kunt voorstellen. Daarnaast zijn ze licht van gewicht, eenvoudig te onderhouden en geven ze geen pluizen af. Dit soort kleed kunt u eenvoudig verplaatsen, waardoor u uw huis keer op keer eenvoudig kunt veranderen. Daarnaast dragen platgeweven kleden bij aan een aangename temperatuur in huis, zowel in de zomer als in de winter. De aankoop van een platgeweven kleed is geen gigantische investering, maar wel een waar u nog lang plezier van zult hebben. Voor elke ruimte is er het perfecte platgeweven kleed te vinden.