De mooiste interieurs met sisal tapijten

Terug naar overzicht inspirerende-interieurs-per-materiaal-wol-zijde- Bekijk hier de volledige collectie Sisal

ga naar de inspiratie in Sari Silk
ga naar de inspiratie in suede leer
Bekijk hier de volledige collectie Sisal

Als het gaat om sisal tapijten, kun je de natuurlijke of de synthetische weg uitgaan. Hoe dan ook, sisal tapijten zijn ideaal voor gebruik in uw huis. Sisal tapijten worden vaak gebruikt op plaatsen met hoog voetverkeer of kamers waar u vaak in ' leeft '. Het is zowel beschikbaar in vast tapijt als gewone tapijten. 

Onderhoud van sisal tapijten

Natuurlijke of synthetische, sisal tapijten hebben ook regelmatig onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat ze er op hun best uitzien. Stofzuig je sisal tapijt regelmatig, om het oppervlakige vuil weg te halen. 

Vlekken en sisal tapijten gaan niet samen. Het belangrijkste om te onthouden over het reinigen van sisal tapijten is nooit, en we bedoelen nooit, shampoo noch stoom reiniging te doen wanner het tapijt  in contact komt met vlekken. Wanneer de vlek erbovenop ligt, kan je al een groot deel met een lepel verwijderen. Als je dit hebt gedaan kan je met een vochtige handdoek op de vlek deppen. Let op , doe dit altijd van buiten naar binnen zodat je zeker nooit de vlek nog groter kan maken.

Afhankelijk van het soort vlekken dat in contact komt met uw sisal tapijt, moet u altijd vier oplossingen of deze vloeibare reinigingsmiddelen bij de hand hebben. Je moet een oplosmiddel hebben; Zoals een schoonmaakmiddel, een wasmiddeloplossing en water (1 theelepel zonder bleekmiddel gemengd met 1 kop louwarm water), een oplossing van azijn en water (1/4 kopje witte azijn gemengd met 1/4 kop water) Een mengsel van ammoniak en water (1 theelepel heldere ammoniak met 1/2 kop water).

Voordelen van een sisal tapijt 

  • Het is duurzaam en 100% biologisch afbreekbaar
  • Perfect als je een allergie hebt
  • Het kan uw huis voorzien van een natuurlijke geluidsisolatie
  • Het bevat gewoonlijk geen kunstmatige kleuren en chemicaliën. Het zal niet vervagen in het zonlicht. Er zijn echter gevallen wanneer subtiele kleurveranderingen gebeuren, maar dit maakt uw sisal tapijt gewoonweg uniek. 
  • Aangenaam om op te lopen

Ontvang gratis je e-book, vol inspiratie, via e-mail!

           
6  + 5  =  
Het persoonlijk advies ivm decoreren interieur ( kleur en ontwerp van de tapijten) is een meerwaarde. Herman G. Zoersel Belgi