Zo vlak vóór het begin van een nieuw, fris jaar kriebelt het bij veel mensen om hun woning een make-over te geven. Heb je zin om thuis de boel wat op te frissen, dan kan je in 2019 helemaal losgaan met trends die licht, natuurlijk en aantrekkelijk zijn. De focus van de decortrends ligt op eenvoudige stoffen, zachte lijnen en slimme kleurcombinaties. Even iets helemaal nieuws voor jouw woning! Dit zijn de 10 mooiste en leukste trends om je in 2019 op te verheugen:

 

 

1. New Nordic

Nordic design is al jaren een vaste naam bij onze interieurkeuzes. Toch weet Nordic design elk jaar weer te verrassen, alsof het zichzelf steeds opnieuw uit weet te vinden. Cleane, frisse ontwerpen plus zachte en minimalistische stijlen blijven hierbij de boventoon voeren. Daar kunnen we ons ook in 2019 weer op verheugen. Licht hout en frisse tonen, een van de bekendste kenmerken van de Nordic style, maken dit jaar duidelijk een comeback. Houtsoorten zoals berken-, beuken- en eikenhout reflecteren veel licht en zorgen op die manier voor meer ruimtelijkheid in een kamer. Het is dan ook geen verrassing dat de Nordic style zo goed past in de trend van luchtig ingerichte woningen. Schuur je donkere houten vloer op, verzorg ze met een lichte finish en verwen ze vervolgens met een prachtig kleed in een pastel-, nude- of zandtint. Ook karamel doet het prachtig op een houten vloer. Maak het af met lichte houten meubels en waan je thuis in een Scandinavisch appartement! Stof je grote, donkere meubels af en breng wat Nordic chic in je woonkamer met een van die prachtige tripod eyecatcher lampen.

 

 

 

2. Nomad Natural Chic

Etnische motieven vormen een grote bron van inspiratie voor de grote modehuizen en Afrikaanse en Aziatische culturen blijven alsmaar het werk van belangrijke ontwerpers beïnvloeden. Maar in 2019 kunnen we een heel andere interpretatie van etnische materialen verwachten: van shabby en rafelig naar natural chic en subtiel. Exit Ikat, enter Tribal. Franjes zul je (op subtiele wijze) nog wel vinden, maar macramé is wel passé. Rustige aardetinten, veel ruimte tussen de motieven en de kalmte van een woestijn: dat zien we terug bij de Nomad natural chic trend. Versier je bed, muren of vloer met natuurlijke materialen in rustige, ingetogen aardetinten. Waar we nog niet zo lang geleden rustieke bloemmotieven konden waarderen, springt het hart nu eerder op van geometrische, symmetrische vormen zonder veel kleurcontrasten. Kalm, ruimtelijk en rustig, net als een ochtend in de woestijn.

 

 

 

3. Revival van Luxe

Hemelbedden en divans stralen pure luxe en comfort uit en we zijn er dol op in 2019. Maar wat is een hemelbed zonder grote, indrukwekkende spiegels in een weelderige lijst en luxe kunst aan de muur? Heb je het comfort van een grote kamer tot je beschikking? Vul de wanden dan met luxueuze tapijten, geïnspireerd op de decadente verfijning van weleer. Denk aan dierenprints, brokaat of (fake) dierenhuiden om je woonruimte net die exotische feel mee te geven. Onderschat daarbij ook niet de glamour-uitstraling van een smaakvol, neutraal kleed met kwastjes, satijnen band of goudkleurige franjes. Stof je dikke, luxe kussens af en verwen de stoel met een luxe bekleding. Porselein in de kamer, een leren fauteuil, een chique buiklamp: leef je uit en baad in luxe. Rond het geheel af met een vorstelijk kleed en geniet van de elegantie van vervlogen tijden!

 

 

 

4. Geborsteld: Dry-brush

In 2019 geven we ons weer over aan de puurheid van wit en zit je altijd goed met muren in wit (glans of mat) en veel zachte wittinten in je décor. Maar hoe fijn een lichte omgeving ook aanvoelt, geef je ruimte altijd een beetje levendigheid door wat kleur toe te voegen. Ben je op zoek naar een bijzonder decoratieve eyecatcher, dan leg je met een geborsteld kleed precies het juiste kleuraccent op je vloer. Mooi vervaagde kleurvegen versterken de elegantie van glas en kristal. Plaats daarom eens een glazen bijzettafeltje op een dry-brush kleed en geniet van de prachtige kleurschakeringen die zichtbaar blijven. Meubels met zachte, ronde belijningen en fluwelige bekleding gaan perfect samen met kussens en gordijnen zonder prints in neutrale-of pasteltinten. Zo wordt het geheel een streling voor je oog en rustgevend voor je ziel. 

 

 

 

5. Naturals

Waar we vorig jaar genoten van ‘levende muren’ (veel groen- en natuurprints), gaan we in 2019 helemaal voor handgemaakte items. Dat is een logische reactie op de aanwezige technologie om ons heen: ontwerpers willen dat we ons weer fijn voelen in onze woningen en met elkaar. De nadruk komt te liggen op natuurlijke materialen en stoffen. In 2019 neemt DIY met jute, klei en het exotische rijstpapier sterk toe. Voeg een vleugje van jouw eigen creativiteit aan je thuis toe in de vorm van mooi gemaakte items die jou inspireren in de natuur. Natuurlijke, zachte kleuren die comfortabel aanvoelen zoals grijs, zacht beige, poederige roze- en perziktinten. Benadruk de elegantie van jouw ruimte met handgemaakte, ambachtelijke voorwerpen waar best een krasje op of scheurtje in mag zitten. Is DIY niet zo jouw stijl? Omarm het Naturals concept dan met behang of kleden die de natuur op haar mooist afbeelden. 

 

 

 

6. Vintage Va-Va-Voom

Vintage was al huge in 2018 en in 2019 zet deze geliefde trend nog even door. Warme tinten zoals olijfgroen, diepe bruinen en okergeel verbinden zich dit jaar met een heel bijzonder soort vintage uiterlijk. Gekreukt fluweel en verweerde patronen sieren kussens, tapijten en ons meubilair. Antiek mag weer, want niets vertelt een verhaal zo diepgaand als een mooi statement familiestuk. Vintage wordt weer sexy: oude meubels, maar in goede staat en met vakmanschap gemaakt, met een tastbare persoonlijkheid. Houd je van warme, donkere tinten dan voel je je zeker direct op je gemak in een kamer met Vintage va-va-voom stijl! Mix vintage met modern classics kleuren als donkerblauw, bosgroen, moerbei en olijfgroen in kussens, op muren, gordijnen en meubels. Om de look zacht en aangenaam te houden, voeg je wat fluwelen kussen en gordijnen toe en verwen je de vloer met een verweerd kleed in hippe vintage kleurpaletten.

 

 

 

7. Larger-than-Life Bloemen

Met bloemen kun je het net zo gek maken als je wilt. Maar kleine drukke bloemetjes, chintz en paisley zijn toch echt niet meer van deze tijd. Stijlbewuste mensen worden nu veel blijer van grote bloemenprints in natuurlijke kleuren, ingetogen tinten en ruimtelijke motieven om hun dromen te inspireren. De bloemenprints van nu ogen wat losser, natuurlijker en kunnen zelfs abstract hun heerlijke florale werk doen. Grote of zelfs oversized proporties, contrasterende kleuren en vrouwelijke tinten in de combinatie met een natuurlijk verloop vormen anno 2019 de norm. Laat het verlepte bosje op je oude vloerkleed dus met liefde los! Ga voor een fris bloemmotief op een prachtig vloerkleed in een mix van heldere en zachte tinten die jou als vanzelf laten dromen van een ontspannen, revitaliserend middagje in de natuur.

 

 

 

8. Geometrie houdt het clean

Van zwart-wit patronen op theedoeken tot grafische vormen op de badkamertegels, iedereen valt voor de cleane, opgeruimde sfeer die geometrische vormen kunnen oproepen. Maar in 2019 gaan we niet meer voor mozaïek en hekjes, dit jaar verwijzen we graag naar astronomische vormen zoals we die in de hemel en de sterren vinden. Denk aan koepels, cirkels, gestileerde figuren en zelfs hele constellaties op ‘aardse’ voorwerpen als vazen, kopjes en schalen. Geometrische hoeken en asymmetrische vormen tillen – net als destijds art deco – onze interieurs naar een geheel ander niveau van beleving door hun optische illusie en statements. Voeg er wat brede banen in aardekleuren aan toe en je hebt een van de spannendste trends van 2019 te pakken! Stel je jouw nieuwe badkamer decoratie eens voor: onregelmatig gevormde tegels met een metalen voeg. Combineer dit met natuurlijke elementen zoals plantjes en met kleurrijk glas en je hebt een goed beeld van deze bijzondere trend. Vloeren knappen dit jaar bovendien enorm op van een geometrisch tapijt in het midden van de kamer. Wie houdt er niet van interessante vormen? Geometrie zorgt ervoor dat zelfs vloerkleden het fantastisch doen als eyecatcher op je wanden!

 

 

 

9. Faux Fur Fluff

Op comfort moet je nooit inleveren en daar speelt de faux fur trend in 2019 graag op in. Weelderige planten met grote bladeren, veren lampen, fluwelen kussens en ruige tapijten waren in 2018 een grote hit. Very 70’s revival! In 2019 gaan we helemaal voor het lounge gevoel en meer me-time in ons leven. We verwennen onszelf graag met pluizige plaids, faux fur kleden en harige kussens, losjes over de vloer verspreid. Wie durft legt een of meer faux fur kleden op de vloer en koestert zich in de omarming van al die zachtheid. Haal het meeste uit jouw ruimte met mooimakers als lichtgekleurde faux fur kleedjes en zachte matten met smaakvolle kleurcontrasten. Heerlijk voor je voeten en voor de sfeer in je woning!

 

 


10. Het Nieuwe Metaal

Metaal blijft ons bekoren. Waar we tot nu toe vielen voor glimmend koper, gaan we in 2019 meer richting warmere metalen. Gepolijst nikkel en antiek messing komen helemaal in zwang, net als zilver en tin. Maar niet op de old-fashioned manier, eerder in sculpturele vormen en in de mix met houten poten, stukjes steen en terrazzodelen. Ook graniet, natuurlijke steensoorten en marmer vormen een prachtige combinatie met het Nieuwe Metaal. Altijd een geslaagd ontwerp: dat koele gladde metaal met de warmte van ruwe steen. Een verfijning die het extra goed doet op een abstract tapijt in aardetinten en met onregelmatige patronen. Alsof je loopt op de zachte, warme versie van gesmolten metaal!
 

 


Al dit moois op het gebied van interieurstyling komt er op ons af in 2019. Maar er is nog zoveel meer te beleven als het gaat om home trends. Alles draait om de finishing touch en met onze weelderige vloerbedekkingen, kleden en tapijten van Online Tapijten ben jij helemaal klaar voor een stijlvol 2019. Er is voor ieder budget en smaak wel het perfecte tapijt te vinden om jouw woning weer helemaal ‘on trend’ te brengen.

Bekijk hieronder al onze getoonde modellen:

 
 

Onze tapijten

 
  1. NU -15 %
  2. NU -20 %
  3.  
     
     
    NU -20 %

    HARLEQUINFloreale

  4. NU -15 %
  5. NU -20 %
  6. NU -20 %
  7. NU -20 %
 
Klik op het tapijt voor meer informatie over maten, prijzen, enz.