Hoe de juiste maat kiezen voor je tapijt ? - Woonkamer

Wanneer onze klanten vragen wat de ‘ gouden regel ‘ is bij het kiezen van de maat van uw tapijt voor de woonkamer, is ons antwoord altijd hetzelfde : Er is geen ‘ gouden regel ‘ ! Alles hangt af van je smaak, de ruimte die je hebt, en de meubels die reeds aanwezig zijn in de kamer.

Toch zijn er 3 grote richtlijnen wanneer we het over de maat hebben:
 

 

Optie 1:

Een groot tapijt, waar alle meubels , zoals zetels, salontafels, voetbankjes, enz mee op het tapijt komen te staan. Een woonkamer zal meteen meer samenhang hebben wanneer je voor zo’n maat gaat. Er zijn wel enkele tips wanneer je kiest om voor een groot tapijt te gaan :

  • Laat 30-40cm ruimte tussen je tapijt en de vrije, zichtbare muren
  • De afstand tussen de rugleuning van je zetel en de rand van het tapijt moet minstens 10-15 cm zijn.
  • Pas op met special patronen, aangezien er verschillende meubels op komen te staan, verliest dit zijn effect.

 

 

Optie 2 :

Ook hier gaan we voor een vrij groot tapijt, maar in dit geval, gaan we enkel de voorste poten van onze zetel op het tapijt zetten. Zo krijg je nog steeds een mooie samenhang tussen al je meubels, maar beperken we het budget. Ook hier hebben we enkel tips voor:

  • Hetzelfde als hierboven, zorg dat de ruimte tussen je muren en het tapijt zeker 30-40cm blijft.
  • De rest hangt af van hoe hoog de zetel is, je moet zeker zijn dat je tapijt net ver genoeg ligt, dat je eronder kan kijken zonder dat je de vloer ziet.

 

 

Optie 3 :

Een klein tapijt, dat vrij ligt tusse nal de rest van je meubels, kan ook een mooie oplossing zijn. In dit geval kies je een tapijt met een meer uitgesproken design, of een iets fellere kleur. Dit kan zeer mooi zijn, als je volgende tips in gedachten houdt :

  • Een klein tapijt, gaat ook vanzelf de kamer kleiner doen lijken, let hier dus mee op als je een kleine woonkamer hebt.
  • Kies geen groot salontafel, ga voor kleinere, eventueel meer, kleine bijzettafeltjes, zo komt de fellere kleur of speciale design meer tot zijn recht !

 

 

Zoals we in het begin zeiden, is er geen ‘ gouden regel ‘, het is nog steeds je eigen interieur, dus wees zo vrij om te improviseren eventueel in combinatie met 1 van onze tips van hierboven.

Wij zijn hier natuurlijk altijd om je te helpen, dus aarzel niet om ons te contacteren.

Hieronder vind je nog enkele tekeningen die je nog wat kunnen helpen. 

Onze tapijten


Ontvang gratis je e-book, vol inspiratie, via e-mail!

           
3  + 1  =  
prima tapijt en de prijs is gunstiger dan in nederland Els J. Hegelsom Nederland