Hoe de juiste maat kiezen voor je tapijt ? - Eettafel

Je hebt al gekozen wat de kleur, design en structuur van je tapijt zal worden. Wat moet je hierna doen ? Je moet de juiste maat nog kiezen. Het is hier dat we je kunnen helpen met enkele eenvoudige tips & tricks.
 

Eerst en vooral moeten we het doel van de eettafel weten. Dit klinkt misschien raar, maar eigenlijk zijn er 2 soorten categorieën wat betreft het gebruik van de eettafel.

  • Tafel waar men dagelijks aan eet
  • Tafel waar men slechts enkele keren per jaar eet met speciale gelegenheden en dus eigenlijk een als sierstuk gebruikt wordt.
     

De eerste stap is de tafel zelf meten. Laten we in dit geval 100 x 200 cm nemen.
 

Als je tot de eerste categorie behoort, die deze tafel dagelijks gebruiken, is het best om 75 tot 100cm bij de afmeting van je tafel te tellen. Dit zorgt ervoor dat de stoelen altijd op het tapijt blijven. Als je voor 75cm kiest, wil dit dus zeggen dat de breedte van je tapijt 250cm is en de lengte 350cm. Heb je voor 100cm gekozen, dan zal je tapijt 300x400cm als afmetingen hebben.
 

Behoor je tot de andere categorie, en gebruik je de tafel maar enkele keren op een jaar, zal je waarschijnlijk toekomen met slechts 50cm bij te tellen. De afmetingen van je tapijt voor onder deze tafel zal dan 200x300cm zijn. Wij raden nog altijd aan om toch voor de 75-100cm  te kiezen, wat ervoor zorgt dat de proporties juist blijven in de kamer.
 

Uiteraard zijn er ook altijd uitzonderingen op deze basisregels, maar hou vooral dit in gedachten : als je niet voldoende ruimte hebt om de regels te volgen, maximaliseer dan wat je kan.
 

Vergeet ook niet dat 200 x 300 cm, 250 x 350 cm of 300 x 400 cm in de meeste gevallen ook standaard afmetingen zijn, wat uiteraard helpt om de prijs te drukken.  Passen deze afmetingen toch niet? Geen enkel probleem, wij hebben verschillende opties die op maat voor u gemaakt kunnen worden.
 

Dezelfde regels als we hierboven hebben doorlopen, gelden ook voor vierkante tafels op vierkante tapijten of ronde tafels op ronde tapijten.
 

Een speciaal geval is wanneer je een vierkante tafel op een rond tapijt hebt. In dit geval tel je best 100 cm ( minimum )bij aan elke kant van de tafel, zodat je stoel ook op het tapijt blijft. Als je bijvoorbeeld een tafel van 120 cm vierkant hebt, en je wil hier een rond tapijt onder, dan is de beste afmeting hiervoor een tapijt met diameter 320 cm.
 

Indien dit bij jou andersom is, dus een ronde tafel op vierkant tapijt, gebruik je best de standaard afmetingen en regels zoals hierboven uitgelegd.
 

We hebben hieronder ook enkele tekeningen bijgevoegd die je kunnen helpen beslissen wat de perfecte afmeting voor je tapijt is.
 

Aarzel zeker niet om ons te contacteren voor persoonlijk advies op maat. Wij staan voor u klaar en zijn blij u hiermee te kunnen helpen.

Onze tapijten


goed service via telefoon, duidelijk verhalen Ron R. Amsterdam Nederland