x

Heeft mijn slaapkamer een tapijt nodig?

 

Enkel een paar kleine tapijtjes rond je bed leggen en klaar is kees, is niet meer van deze tijd. Slaapkamers zijn alsmaar belangrijker geworden in ons dagelijks ( of nachtelijk ) leven, en ze goed decoreren vraagt dan ook wat tijd en energie.  Om er zeker van te zijn dat je een kalm, gebalanceerd interieur krijgt kan een tapijt dit maken of kraken, en kan dit artikel je zeker helpen. Onze suggestie is dat je zeker en vast je tijd neemt, en kiest wat je zelf wil. Uiteindelijk gaat het nog altijd over jouw thuis. We hebben wel enkele tips samengesteld die je toch kunnen helpen het juiste tapijt te kiezen.

 

 

  • Het klinkt misschien vreemd, maar je wacht best niet tot het laatste moment voor je tapijt. Wij vinden dat je tapijt een van de eerste dingen is wanneer je je kamer opnieuw zou inrichten, dit omdat je veel meer keuze hebt in verf, gordijnen, behangpapier,… Als je dit toch als laatste doet, moet je misschien maanden zoeken naar het perfecte tapijt.

 

 

  • Je moet ook even overwegen wat voor soort tapijt je wil. Wanneer je een zacht, warm gevoel wilt krijgen wanneer je uit je bed stapt, is een hoogpolig ‘ shaggy’ tapijt misschien wel het antwoord. Denk er wel aan dat dit type tapijt iets meer onderhoud nodig heeft, dus is het niet het ideale type wanneer je een stuk van het tapijt onder je bed legt. Het is zeer mooi, maar net iets minder praktisch. Indien je wel genoeg plaats hebt onder je bed om nog makkelijk regelmatig te kunnen stofzuigen is dit natuurlijk geen enkel probleem!

 

 

  • Hou er rekening mee dat wanneer je voor een ( druk ) patroon kiest, een deel hiervan verloren kan gaan als je het onder je bed legt. Een patroon moet getoond worden, dus als je ruimte over hebt naast of voor je bed zouden we aanraden dit daar te presenteren. 

 

 

  • Slaapkamers hebben meestal minder druk verkeer dan andere leefruimtes, je hebt dus zeker ook de mogelijkheid om een iets delicater materiaal te kiezen zoals een tapijt in fijn bamboe zijde, of een mooi koeienvel.

 

 

  • Ook dit kan raar klinken, maar soms is het budgetvriendelijker om een groot tapijt half onder je bed te leggen dan verschillende kleintjes rondom. Je creëert ook een grotere visuele impact en wow factor. Denk er wel aan dat je gemiddeld toch een minimum van 60cm nodig hebt rond het bed om de juiste proporties van de kamer te behouden.

 

 

Hieronder vind je enkele schetsen waarin we de verschillende opties tonen, en u zo misschien kunnen helpen welke maat of formatie het best bij jouw slaapkamer past. Je kan ons uiteraard ook altijd contacteren voor verder advies op maat. We doen deze job uiteindelijk toch al meer dan 100 jaar, dus kunnen we onze ervaring laten spreken.

 

 

 

 

Als laatste, de ‘ gouden regel ‘ is dat er geen echte regels zijn. Uiteindelijk is het jouw smaak dat telt, en mag je jezelf niet laten leiden door wat anderen doen of zeggen. Durf uniek zijn, durf een verschil maken!

 

Uw persoonlijke interieur adviseur bij OnlineTapijten

Cristian Sanduc 
+32 (0) 3 886 66 08
Cristian@onlinetapijten.be

 

Onze tapijten


Ontvang gratis je e-book, vol inspiratie, via e-mail!

           
7  + 5  =  
ik heb gevonden wat ik nodig had dus ben ik zeer tevreden en ook van de service !!! Elise D. Wolvertem België