De trend om tapijten in lagen te leggen bestaat al een hele tijd, maar heeft onlangs aan populariteit gewonnen door de manier waarop het eruit ziet. Het concept is vrij eenvoudig, het enige wat je hoeft te doen is een tapijt op een ander tapijt leggen, en je bent klaar. Veel mensen vragen zich af waarom ze zoiets in de eerste plaats zouden willen doen. Het is een terechte vraag. Er zijn een paar goede redenen waarom u tapijten dubbel zou moeten leggen, maar het lijkt misschien vreemd om dat te doen, maar in feite zijn het er nogal wat.

 

Laten we eens kijken:

 

Lagen tapijten voor esthetiek

 

Een kamer met dubbele tapijten heeft iets geraffineerds. Door vloerkleden op de juiste manier in lagen te leggen, kun je een ruimte er veel beter uit laten zien en de uitstraling ervan sterk veranderen. Door het patroon of de kleur van een kamer te veranderen, kan deze een heel andere uitstraling krijgen.

 

Door vloerkleden in lagen te leggen, voelt een ruimte ook comfortabeler en rijker aan. Een kamer met een effen vloer of een enkel gooitapijt mist een gevoel van decor.

 

Lagen vloerkleden om een ruimte af te bakenen

 

Wanneer u een open ruimte hebt, hebt u meestal verschillende ruimtes die elk een ander doel dienen. Een voorbeeld hiervan is een keuken, een eetkamer en een woonkamer die zich allemaal in dezelfde ruimte bevinden. Om deze ruimtes af te bakenen, kunt u tapijten gebruiken. U kunt bijvoorbeeld een groot vloerkleed gebruiken om de hoofdruimte te creëren, vervolgens de meubels erin plaatsen en vervolgens een ander vloerkleed gebruiken om de blik naar het midden van de "kamer" te trekken. De grootte van het tapijt is belangrijk, dus kies iets dat werkt voor de ruimte. Naast het toevoegen van meerdere tapijten, kunt u ze ook over elkaar heen leggen.

 

Geluiddemping door gelaagdheid van tapijten

 

Zoals u al weet, verminderen tapijten het geluidsniveau door geluidsgolven te absorberen terwijl ze er doorheen gaan. Het ligt dus voor de hand dat meer dan één tapijt in een kamer het geluid nog verder zal dempen. De extra geluidsabsorberende eigenschappen zorgen er bovendien voor dat u in een ruimte comfortabel kunt praten, opnemen of naar muziek luisteren, omdat er geen echo's aanwezig zullen zijn.

 

Er zijn vele soorten tapijten verkrijgbaar die de echo in een ruimte kunnen verminderen, vooral in combinatie met het juiste meubilair. Nog een tapijt bovenop het eerste leggen zal het geluid alleen maar meer dempen door nog meer lawaai in de kamer te brengen. Naast de textuur speelt ook de vloerbedekking een belangrijke rol bij het absorberen van geluid, dus als uw kamer bijzonder gevoelig is voor echo's, kunt u overwegen een dikkere vloerbedekking te nemen die nog meer geluid absorbeert.

 

Gebruik lagen vloerkleden om oudere vloerkleden te accentueren

 

Heb je een oud vloerkleed dat al versleten is, maar waar je nog steeds van houdt ondanks het feit dat het oud is? In dat geval is het de perfecte oplossing om het onder een ander tapijt te leggen. Door een kleiner vloerkleed te gebruiken, kunt u het over de versleten plekken leggen en toch uw favoriete vloerbedekking gebruiken. Dit kan ook met gescheurde tapijten, leg er gewoon een ander tapijt overheen en u hebt een mooie, trendy look terwijl u het tapijt eronder ook beschermt.

 

Aangezien het midden van het tapijt sneller slijt dan de buitenste randen, kan dit nuttig zijn in inkomhallen en hallen, aangezien het midden van het tapijt sneller slijt dan de buitenste randen. De ruimte krijgt onmiddellijk een verjongingskuur wanneer u een tweede loper in het midden van de kamer legt.

 

Kleurrijke lagen vloerkleden

 

Door tapijten in lagen te leggen, kunt u meer kleur aan een kamer toevoegen. Vloerkleden zijn ideaal om een bepaalde kleur in een kamer naar voren te halen. Heeft u een neutrale woonkamer met een bruin en een tan tapijt? Voeg een ander toe met geel of rood erin om de helderheid naar voren te brengen. U kunt het ontwerp van uw kamer compleet maken door een paar kussens in vergelijkbare tinten toe te voegen.

 

Over een bestaand tapijt of vloerkleed kunnen kleinere vloerkleden een paar mooie kleuraccenten toevoegen zonder de kamer te overheersen. Het toevoegen van kleurrijke tapijten aan uw kamer hoeft niet veel ruimte in beslag te nemen.

 

Een warmere kamer creëren door tapijten in lagen te leggen

 

Een tapijt voegt warmte toe aan een kamer als textiel. Zelfs wanneer u koelere kleuren gebruikt, maakt een tapijt de ruimte zachter en geeft het een comfortabeler gevoel. Naast het geven van een warme uitstraling aan de kamer, kan de vezel ook de temperatuur verhogen op koelere dagen vanwege de isolerende eigenschappen.

 

Als u een kamer warmer wilt maken, kies dan voor dikkere tapijten met meer structuur. Als het zomer wordt, kunt u het vervangen door een dunner exemplaar. De dunnere tapijten zorgen niet alleen voor visuele warmte, maar ook voor een koelere omgeving.

 

Laagjes vloerkleden: Hoe het goed te doen

 

Het is mogelijk om tapijten op vele manieren in lagen te leggen, maar u moet wel een paar dingen in gedachten houden. Een kleed op een ander gooien zonder een degelijk plan werkt zelden. Om uit te vinden wat het beste staat, zult u misschien een paar keer moeten experimenteren, maar het goede nieuws is dat het leggen van tapijten zo vaak kan worden veranderd als u wilt.

 

Keuze van het tapijt

 

Het belangrijkste onderdeel van dit proces is het kiezen van de juiste vloerbedekking. Er zijn verschillende factoren om te overwegen, waaronder de dikte van het tapijt, kleuren en patronen.

 

De kleuren moeten de bestaande ruimte aanvullen. Vaak betekent dit dat u een complementaire kleur moet kiezen of een tint moet oppakken die al in de kamer aanwezig is. Uw vloerkleden moeten worden gekozen op basis van uw kleurenschema, idealiter.

 

Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan patronen. U hebt waarschijnlijk gehoord dat het mengen van patronen een slecht idee is, maar dat geldt meer voor mode dan voor vloerbedekking. Bij vloerkleden kunt u patronen zeker mengen, maar u moet ze wel met elkaar combineren of één vloerkleed met een heel patroon kiezen om te combineren met een eenvoudiger exemplaar.

 

Voor de onderste laag adviseren de meeste mensen een neutraal tapijt met een vlakkere weving en daarbovenop structuur en kleur.

 

Het kiezen van twee vloerkleden die elkaar overlappen of in lagen worden gelegd is vergelijkbaar met het kiezen van een vloerkleed in de eerste plaats.

 

Plaatsing van gelaagde tapijten

 

Nadat u de vloerkleden hebt gekozen, moet u beslissen hoe ze op uw vloer komen te liggen. De grootte van de tapijten en de ruimte die u hebt, zullen hiervoor bepalend zijn.

 

Een basismethode voor gelaagdheid is het neerleggen van het grootste tapijt en vervolgens het tweede tapijt in het midden plaatsen. Het is eenvoudig, gemakkelijk, en de go-to methode voor beginners.

 

Bij een diagonale methode wordt een tapijt neergelegd, gevolgd door een ander tapijt erbovenop, 45° gedraaid zodat het bovenste tapijt diagonaal op het andere ligt. In kamers waar tapijten het middelpunt vormen, is dit een geweldige optie.

 

Overlappend: Heeft u een grotere ruimte, maar slechts twee kleinere vloerkleden? Dat is geen probleem. U kunt een groter vloerkleed maken door de randen te laten overlappen. U kunt ze ook zo draaien dat ze diagonaal in de kamer liggen in plaats van naast elkaar. U kunt ook twee kleinere tapijten aan weerszijden van een groter tapijt leggen om het uit te breiden. Overlap meerdere tapijten om een groter gebied te bedekken. In een hal of entree kunt u een loper maken van twee kleinere, smallere tapijten.

 

Tot slot kunt u vloerkleden gebruiken in kamers met tapijt. U kunt een mooi vloerkleed gebruiken in een kamer met kamerbreed tapijt. Leg het tapijt op dezelfde manier als een harde vloer.

 

Als het op lagen aankomt, zijn er veel mogelijkheden en kunt u experimenteren om uit te vinden wat voor u het beste werkt.

 

Vloerkleed layering moet NIET worden gebruikt in bepaalde situaties

 

Is er ooit een moment waarop je geen vloerkleden in lagen moet leggen? Er zijn zeker plekken waar je deze stijl van decoreren beter kunt vermijden, ook al ziet het er in de meeste ruimtes geweldig uit.

 

Op trappen mogen nooit tapijten liggen die niet voor trappen zijn ontworpen. Het is ook gevaarlijk om tapijten in lagen op een trap te leggen. Over elk vloerkleed dat gevaarlijk kan zijn, moet goed worden nagedacht voordat het wordt gelegd. In keukens is het bijvoorbeeld niet goed om tapijten in lagen te leggen, omdat het struikelgevaar kan opleveren.

 

Bovendien moet u ervoor zorgen dat het onderste tapijt niet wegglijdt. Onder het tapijt kan een onderlegger worden gelegd. Over het algemeen glijden vloerkleden bovenop vloerkleden niet weg, maar als dit toch een probleem is, pak het dan aan voordat iemand gewond raakt.

 

Nu u weet wat het leggen van tapijten is en hoe u dit effectief kunt doen, is het tijd om uw huis te gaan inrichten. Je bent niet langer beperkt tot één vloerkleed per ruimte, dus je kunt je favoriete patronen en ontwerpen verzamelen.